Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Για το γόητρο και την κορυφή της Premier League

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκρούονται την Κυριακή (17/1, 18:30) στο «Άνφιλντ» για την 19η αγωνιστική της Premier League, στο μεγάλο ντέρμπι των δύο «αιωνίων» της Αγγλίας.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Για το γόητρο και την κορυφή της Premier League

Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι «αιωνίων» σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι αναμετρήσεις τους ανέκαθεν αποτελούσαν πόλο έλξης για κάθε λογής ποδοσφαιρόφιλο, ανεξάρτητα σε ποια διοργάνωση τα δύο κλαμπ βρίσκονταν αντιμέτωπα. Ο λόγος για τις δύο πιο επιτυχημένες και πιο ιστορικές ομάδες του βρετανικού ποδοσφαίρου, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ, οι οποίες την Κυριακή (17/1, 18:30) είναι έτοιμες να μας χαρίσουν απλόχερα δυνατές συγκινήσεις στην μεταξύ τους σύγκρουση στο «Άνφιλντ» για την 19η αγωνιστική της Premier League.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τους δύο «μονομάχους». Κι όχι μόνο για το γόητρο, αλλά αυτή την φορά και για την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος! Η Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την τεχνική της ηγεσία το 2013 βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης μετά από 17 αγωνιστικές και έχει αφήσει πίσω της στο -3 την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Ως εκ τούτου, θα επιδιώξει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «άντρο» της μισητής της αντιπάλου, ώστε να συνεχίσει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Οι «κόκκινοι διάβολοι» παραμένουν αήττητοι στις 11 τελευταίες τους αναμετρήσεις φέτος στον θεσμό. Παράλληλα όμως, αγνοούν την «γεύση» της νίκης μέσα στο «Άνφιλντ» για το πρωτάθλημα τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς το τελευταίο τους «διπλό» ήταν τον Γενάρη του 2016 με ένα γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ (0-1).

Από την άλλη, η Λίβερπουλ απέτυχε στις τρεις τελευταίες της αναμετρήσεις στην κατηγορία να πάρει το τρίποντο και πλέον γνωρίζει ότι δεν έχει περιθώριο για νέο αρνητικό αποτέλεσμα. Οι πρωταθλητές θέλουν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην Γιουνάιτεντ για να την πιάσουν στην κορυφή, ενώ το σημερινό ματς μεταξύ άλλων έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον Γερμανό τεχνικό τους, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος συμπληρώνει 200 ματς στον πάγκο τους. Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι οι «κόκκινοι» παραμένουν ακόμα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021, αλλά στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους στην κατηγορία την τρέχουσα περίοδο παραμένουν αήττητοι μετρώντας 7 νίκες και μία ισοπαλία.

Οι απουσίες των δύο «μονομάχων»

Στο αγωνιστικό κομμάτι για την γηπεδούχο Λίβερπουλ ο Κλοπ καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κεϊτά, Γκόμες, Ζότα και φυσικά του Φαν Ντάικ που παραμένουν εκτός με πρόβλημα τραυματισμού. Πέραν αυτών όμως, εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μάτιπ, ο οποίος μόλις πρόσφατα αποθεραπεύτηκε. Το αν θα αγωνιστεί τελικά ο 29χρονος αμυντικός θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Όσον αφορά δε τον Κώστα Τσιμίκα, ο Έλληνας μπακ έχει ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας του, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο μήνα.

Στην αντίπερα «όχθη», από την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απουσιάζουν οι αμυντικοί Φιλ Τζόουνς και Μπράντον Γουίλιαμς, ενώ την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάσταση για να αγωνιστούν ο επιθετικός Μαρσιάλ, ο μέσος Μάτιτς και ο αμυντικός Λίντελοφ.

«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Είναι σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια να πηγαίνεις με αυτό το συναίσθημα. Είναι μια δοκιμασία και θα δούμε που πραγματικά βρισκόμαστε. Είναι μεγάλη πρόκληση να νικήσεις τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ. Για να κερδίσουμε πρέπει να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο», είπε σε δηλώσεις του για το μεγάλο ντέρμπι ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Από την άλλη, ο ομόλογός του στη Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πέντε χρόνια στην Αγγλία και η Γιουνάιτεντ ποτέ δεν ήταν το αουτσάιντερ. Δεν μπορεί να είναι. Ανέκαθεν έχει πολύ καλούς παίκτες και πάντα είχε καλές ομάδες και εξαιρετικούς προπονητές. Τώρα βρίσκονται και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά, εμείς παίζουμε στην έδρα ματς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα τεράστιο παιχνίδι και δεν υπάρχει φαβορί».