Ρούνεϊ: «Μονιμοποίηση» του ως μάνατζερ της Ντέρμπι Κάουντι κι απόσυρση από την ενεργό δράση!

Η Ντέρμπι Κάουντι ανακοίνωσε την «μονιμοποίηση» του Γουέιν Ρούνεϊ, που ως τώρα ήταν υπηρεσιακός τεχνικός της, στον πάγκο της, με τον 35χρονο Άγγλο να κρεμά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια

Ρούνεϊ: «Μονιμοποίηση» του ως μάνατζερ της Ντέρμπι Κάουντι κι απόσυρση από την ενεργό δράση!

Τους τίτλους τέλους σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα έριξε ο Γουέιν Ρούνεϊ με την ανακοίνωση της Ντέρμπι Κάουντι ότι προσελήφθη ως νέος της μάνατζερ!

Ο 35χρονος Άγγλος που ήταν υπηρεσιακός τεχνικός (παράλληλα με τις υποχρέωσεις του ως παίκτης) στα «κριάρια» (της Championship) απ' όταν ο Φιλίπ Κοκού απελύθη (14/11)... μονιμοποιήθηκε αφού στα 9 ματς που κάθισε στον πάγκο τους είχε 3 νίκες 4 ισοπαλίες και 2 ήττες!

Έτσι έπειτα από 765 συμμετοχές, 313 γκολ, 5 πρωταθλήματα και 1 Champions League, ο παλαίμαχος -πλέον- φορ υπέγραψε το παρθενικό του προπονητικό συμβόλαιο.

Ο Ρούνεϊ, υπενθυμίζεται ότι γύρισε στην Αγγλία το 2018, μετά από δύο χρόνια στην Αμερική και την D.C. United, για χάρη της Ντέρμπι που ανακοίνωσε ότι υπέγραψε ως το 2023.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος τεχνικός της τόνισε ότι το ήξερε «ενστικτωδώς ότι αυτό είναι το κατάλληλο μέρος» για εκείνον...

Ο Ρούνει που ξεκίνησε από την Έβερτον και την Ακαδημία της την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στα χρονικά της Premier League σε ηλικία 16 ετών το 2002.

Το 2004 μεταγράφηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 27 εκ. λιρών (ρεκόρ χρημάτων για έφηβο παίκτη) κι αγωνίστηκε 13 χρόνια με τα χρώματα της.

Τερμάτισε την καριέρατου ως πρώτος σκόρερ στα χρονικά της Εθνικής Αγγλίας (53 τέρματα σε 120 συμμετοχές), αφού πήρε το ρεκόρ του Μπόμπι Τσάρλτον (49 γκολ) και δεύτερος σκόρερ της Premier League (208).

Mια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα.