Γιώργος Γιακουμάκης: «Το φαινόμενο που παίρνει τη Φένλο από το χέρι»

Aσύλληπτα πράγματα κάνει ο Γιώργος Γιακουμάκης φέτος με τη φανέλα της Φένλο! Ο 26χρονος Ηρακλειώτης επιθετικός πέτυχε καρέ για πρώτη φορά στην καριέρα του και απολαμβάνει την πρωτιά στους σκόρερ στην Eredivisie της Ολλανδίας.

Γιώργος Γιακουμάκης: «Το φαινόμενο που παίρνει τη Φένλο από το χέρι»

O Γιώργος Γιακουμάκης γράφει ιστορία με τη Φένλο. Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε και τα τέσσερα γκολ στη χθεσινή (13/1) νίκη (1-4) επί της Ντεν Χααγκ, έφτασε τα 16 σε ισάριθμα ματς και είναι πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία.

«Μετά το παιχνίδι μίλησα με τους συμπαίκτες μου και μου ζήτησαν να μείνω. Αυτό με έκανε να νιώσω πολύ καλά, να αισθανθώ ξεχωριστά. Είμαστε μια οικογένεια και γι' αυτό θέλω να μείνω τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν», δήλωσε ο Έλληνας κορυφαίος σκόρερ της Eredivisie στην κάμερα του ESPN, για να προσθέσει: «Αλλά δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Κάτι πολύ μεγάλο μπορεί να συμβεί».

Ο Γιακουμάκης σκόραρε με σουτ, με κεφαλιά και δύο πέναλτι. «Δεν έχω σκοράρει ποτέ τέσσερις φορές», είπε ο Έλληνας επιθετικός που αμέσως μετά πήγε στον διαιτητή του αγώνα Γιανίκ φαν ντερ Λάαν για να πάρει την μπάλα του αγώνα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να σκοράρω με μια κεφαλιά για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν». Ποτέ στο παρελθόν ένας παίκτης της Φένλο δεν ήταν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ μετά από 16 αγωνιστικές.

«Το φαινόμενο Γιακουμάκης παίρνει τη Φένλο από το χέρι» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της ολλανδικής ομάδας.

Ο Χανς Σλέβεν είναι ο παίκτης που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (24) για τη Φένλο στη σεζόν 1958-59. Και μάλιστα ήταν ο πρώτος και μοναδικός έως χθες παίκτης της ολλανδικής ομάδας που πέτυχε τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα, το 1959.

Επίσης οι μόνοι παίκτες που σημείωσαν τουλάχιστον 16 γκολ στις πρώτες 16 αγωνιστικές αυτόν τον αιώνα είναι ο Λουίς Σουάρες (17 για τον Άγιαξ το 2009-10) και ο Ματέγια Κέζμαν (18 για την Αϊντχόφεν το 2002-03).