Κορονοϊός: Άνω των 5 δις ευρώ οι απώλειες σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία

Η έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού ανάλυσης στο ποδόσφαιρο, KPMG, γνωστοποίησε πως η «χασούρα» που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στις ομάδες των έξι μεγάλων πρωταθλημάτων της ηπείρου μας ξεπερνά τα 5 δις ευρώ.

Κορονοϊός: Άνω των 5 δις ευρώ οι απώλειες σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία

Τεράστιες είναι οι απώλειες σε οικονομικό επίπεδο για τους συλλόγους της Ευρώπης από τον κορονοϊό. Με τις κερκίδες των γηπέδων να παραμένουν κενές δίχως την παρουσία φιλάθλων, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από την πανδημία, αλλά και τη μία χώρα μετά την άλλη να ανακοινώνει lockdown, η «χασούρα» στις ομάδες της ηπείρου μας χτύπησε… κόκκινο!

Ο παγκόσμιος οργανισμός ανάλυσης στο ποδόσφαιρο, «KPMG», παρουσίασε μία έκθεση που δείχνει τις οικονομικές απώλειες των συλλόγων στα έξι μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ από το ξεκίνημα της πανδημίας στην ήπειρό μας μέχρι και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Η οικονομική χασούρα έχει επηρεάσει σημαντικά ακόμα και μεγάλα ονόματα συλλόγων που έφτασαν στην κατάκτηση τίτλων την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όπως η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Πόρτο, ωστόσο εξαίρεση αποτέλεσε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία κατέκτησε όλους τους τίτλους στις διοργανώσεις που μετείχε την περασμένη σεζόν και ανακοίνωσε έσοδα.

Ως γνωστόν, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου των Βαυαρών για την περίοδο 2019-2020 ήταν 698 εκατομμύρια ευρώ, με κέρδος μετά από φόρους 9,8 εκατομμύρια. «Η πανδημία έχει δημιουργήσει πίεση σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου και φυσικά η Μπάγερν έχει επίσης πληγεί. Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο το εισόδημα που δημιουργήθηκε όσο και το γεγονός ότι μπορέσαμε να κλείσουμε τη σεζόν με κέρδος, είναι θετικό», είχε πει ο πρόεδρος της ομάδας, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Τέλος, όσον αφορά τις… χαμένες ομάδες από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την έκθεση της «KPMG», η Πόρτο ήταν αυτή που σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες των εσόδων της, που έφτασαν ακόμα και το 50%, ενώ το μικρότερο ποσοστό «χασούρας» το είχε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έφτασε το 8%.