Η Μπόκα καταγγέλει την Σάντος για χρησιμοποίηση γκολκίπερ, με κορονοϊό, εν γνώσει της!

Η Μπόκα Τζούνιορς κατήγγειλε την Σάντος, στην Συνομοσπονδία της Ν. Αμερικής, ότι στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Copa Libertadores o γκολκίπερ της Βραζιλιάνικης ομάδας, Ζον, έπαιξε με κορονοϊό κι η ομάδα του το γνώριζε!

Η Μπόκα καταγγέλει την Σάντος για χρησιμοποίηση γκολκίπερ, με κορονοϊό, εν γνώσει της!

Χαμός στο, ούτως ή άλλως, συνηθισμένο σε πολεμική κι αντεγκλήσεις Copa Libertadores προκάλεσε η καταγγελία της Μπόκα Τζούνιορς προς την CONMEBOL (συνομοσπονδία της Ν. Αμερικής), όπου υποστήριξε ότι ο γκολκίπερ της Σάντος, Ζον, αγωνίστηκε στον, μεταξύ τους, ημιτελικό του θεσμού, όντας θετικός στον κορονοϊό, κάτι που γνώριζε η βραζιλιάνικη ομάδα και απέκρυψε!

Στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης (6/1) που διεξήχθη στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της περσινής «έκδοσης» του θεσμού οι Αργεντίνοι κι οι Βραζιλιάνοι τέθηκαν αντιμέτωποι στο «Μπομπονέρα» έμειναν στο 0-0.

Δύο μέρες αργότερα, ωστόσο, μπήκε ...μπουρλότο όχι μόνο στον επαναληπτικό (13/01), αλλά και στη διοργάνωση αφού σύμφωνα με το αργεντίνικο δίκτυο TNT Sports, ο γκολκίπερ της βραζιλιάνικης ομάδας αγωνίστηκε με κορονοϊό, κάτι που γνώριζε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του.

Μάλιστα επισημαίνεται πως γι' αυτόν τον λόγο οι φιλοξενούμενοι δεν θέλησαν να πάνε στα αποδυτήρια με τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά έμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτι για το οποίο οι Βραζιλιάνοι λέγεται ότι ζήτησαν και πήραν ειδική άδεια από την CONMEBOL.

Γεγονός που προκαλεί περαιτέρω ερωτηματικά για το αν η διοργανώτρια είχε γνώση του τι συνέβαινε...

Η Μπόκα προχώρησε σε καταγγελία και μένει πλέον να φανεί πώς θα εξελιχθεί αυτή η σοβαρή υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ζον παραμένει σ' απομόνωση στο Μπουένος Άιρες και περιμένει να του δοθεί το ιατρική άδεια για να επιστρέψει στη Βραζιλία.

Tην ίδια στιγμή, πληφορορίες από την Βραζιλία, θέλουν θετικό και τον αμυντικό των «ψαριών» Βάγκνερ Λεονάρντο που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση κι επιβεβαιώνουν ότι, αμφότεροι, ταξίδεψαν στην Αργεντινή εν γνώσει της ασθένειας τους...

Θρίαμβος (3-0) για Παλμέιρας, του Άμπελ Φερέιρα, επί της Ρίβερ Πλέιτ, εκτός έδρας

Εξάλλου στο έτερο ζευγάρι των ημιτελικών μια άλλη Βραζιλιάνικη ομάδα, η Παλμέιρας, του Άμπελ Φερέιρα, συνέτριψε 3-0 την Ρίβερ Πλέιτ, επι αργεντίνικου εδάφους κι απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα να είναι η μία φιναλίστ του τελικού της 30ης Γενάρη στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Ζανέιρο, αφού η ρεβάνς (12/01) είναι στο Σάο Πάουλο.