Βασισμένη σε τρεις Έλληνες η πρωτιά της Αλάνιασπορ στην Τουρκία!

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, η Αλάνιασπορ, επέστρεψε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας του τουρκικού πρωταθλήματος, με την ενδεκάδα της να ξεκινά από τους Μπακασέτα, Σιώπη και Τζαβέλλα!

Βασισμένη σε τρεις Έλληνες η πρωτιά της Αλάνιασπορ στην Τουρκία!

Με βασικούς τους Τάσο Μπακασέτα, Μανώλη Σιώπη και Γιώργο Τζαβέλλα η Αλάνιασπορ επέστρεψε επικεφαλής του Τουρκικού πρωταθλήματος αφού νίκησε 3-0 την Μπασακσεχίρ και εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία (0-0) της Γαλατασαράι με την Αντάλιασπορ την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας (σ. έχοντας ένα ματς περισσότερο από την ομάδα της Πόλης).

Μπακασέτας και Τζαβέλλας ήταν βασικοί κι αναντικατάστατοι, ενώ ο Σιώπης αγωνίστηκε τα πρώτα 66 λεπτά της αναμέτρησης, δείγμα του ότι κι οι τρεις αποτελούν βασικά «γρανάζια» της ομάδας του Σεμίχ Τοκατλί.

H οποία στην 5η, διαδοχική, σεζόν που βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία του Τουρκικού ποδοσφαίρου συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Μετά τις δύο δωδέκατες θέσεις, την μία 9η και την περσινή 5η έχει βάλει στόχο για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα βασιζόμενη στην προσφορά των Ελλήνων παικτών, που αποτελούν αγωνιστικούς της πυλώνες.

Ο Τζαβέλλας (στην 5η του σεζόν στην Τουρκική ομάδα) στα 16 ματς πρωταθλήματος έχει παίξει σ' όλα και απ' αυτά στα 15 ήταν βασικός κι αναντικατάστατος.

Σε 15 ματς έχει αγωνιστεί ο Σιώπης (στη 2η σεζόν του στην ομάδα από την περιοχή της Αττάλειας) όντας βασικός στα 14 (αντικαταστάθηκε πάντως σε 10 περιπτώσεις). ενώ μόλις μία φορά ήρθε από τον πάγκο.

Επίσης 15 συμμετοχές (κι επίσης 14 ως βασικός...) έχει ο Μπακασέτας που τις έχει διανθίσει με 4 τέρματα και τρεις ασίστ.

Ωστόσο έχει δρόμο για να φτάσει την περσινή του επίδοση των 10 γκολ στην παρθενική του σεζόν στο Τουρκικό πρωτάθλημα .

Στο στόχαστρο των Γαλατά και Φενέρ ο Μπακασέτας!

Παρόλα αυτά ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός φαίνεται πως είναι στο «στόχαστρο» των μεγάλων του Τουρκικού ποδοσφαίρου, με τις Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε να ερίζουν για εκείνον

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της «Ηurriyet» Το όνομα του έχει ξαναγραφτεί και για τις δύο ομάδες της Πόλης, ωστόσο δεν είχαν προχωρήσει οι επαφές λόγω των απαιτήσεων της Αλάνιασπορ.

Τώρα οι δύο ομάδες έχουν επανέλθει και προσπαθούν να βρουν φόρμουλα για να τον αποκτήσουν ακόμη και την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο