Premier League: Στα πόσα κρούσματα αναβάλλεται ο αγώνας

Πότε αναβάλλεται ένα ματς στην Premier League και ποιος αποφασίζει γι΄αυτό. Ποια είναι η προϋπόθεση που λαμβάνεται υπόψη.

Premier League: Στα πόσα κρούσματα αναβάλλεται ο αγώνας

O αγώνας Μπέρνλι - Φούλαμ που ήταν στο σημερινό (3/1) πρόγραμμα της Premier League αναβλήθηκε καθώς στη Φούλαμ υπήρχαν σήμερα το πρωί αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Premier League έλαβε υπόψη περαιτέρω ανεξάρτητες ιατρικές συμβουλές και αποφάσισε να αναβάλει τον αγώνα λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων της συνεχιζόμενης επιδημίας στο κλαμπ.

Οι παίκτες και το προσωπικό θα εξεταστούν ξανά στο πλαίσιο ενός αναθεωρημένου προγράμματος δοκιμών.

Πότε όμως αναβάλλεται ένα ματς στην Premier League

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Premier League είναι αυτό που αποφασίζει τελικά εάν οι αγώνες μπορούν ή δεν μπορούν να αναβληθούν. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί - κάθε παιχνίδι κρίνεται κατά περίπτωση - υπάρχουν ορισμένες οδηγίες.

Για παράδειγμα, στο εγχειρίδιο της Premier League 2020/21, αναφέρεται ότι «δεν θα δοθεί άδεια για την αναβολή ενός αγώνα πρωταθλήματος όταν ο υποψήφιος σύλλογος διαθέτει 14 ή περισσότερους παίκτες στη λίστα που έχει δηλώσει».

Οι ομάδες όφειλαν να ονομάσουν 25 παίκτες στη λίστα τους για την Premier League - και σε αυτή δεν περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι παίκτες U21.