Serie A: O Ρονάλντο ξεπέρασε τον Πελέ στο 4-1 επί της Ουντινέζε (highlights)!

Με δυο γκολ του Ρονάλντο η Γιουβέντους νίκησε 4-1 την Ουντινέζε. Αναλυτικά τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία της Serie A.

Serie A: O Ρονάλντο ξεπέρασε τον Πελέ στο 4-1 επί της Ουντινέζε (highlights)!

O Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε δύο γκολ και έδωσε μια ασίστ και η Γιουβέντους έφτασε στη νίκη με 4-1 επί της Ουντινέζε.

Με τη νίκη αυτή η Γιουβέντους βρίσκεται στο -10 από την κορυφή αλλά με ένα ματς λιγότερο από τη Μίλαν.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Κριστιάνο έφτασε τα 758 στα 1.035 παιχνίδια με τις ομάδες που αγωνίστηκε στην καριέρα του συν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πορτογαλίας, ξεπερνώντας τον Πελέ.

Ο Πελέ, σύμφωνα με τις εταιρείες στατιστικών, είχε σημειώσει 757 τέρματα σε 815 αγώνες, αν κι όπως έγινε με την περίπτωση του Μέσι, ο σύλλογός του, Σάντος, αμφισβητεί αυτούς τους αριθμούς, καθώς επιμένει ότι ήταν πολύ περισσότερα.

Πλέον, ο Ρονάλντο έβαλε πλώρη για το απόλυτο ρεκόρ, καθώς ο κορυφαίος σκόρερ, Γιόζεφ Μπίτσαν, σταμάτησε να σκοράρει στα 759 γκολ.

Όπως τελείωσε το 2020 ξεκίνησε το νέος έτος για την Μίλαν. Με νίκη.

Οι «ροσονέρι» επιβλήθηκαν στο Μπενεβέντο 2-0 της τοπικής κι ομώνυμης ομάδας κι επανήλθαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μ' έναν πόντο περισσότερο από την Ίντερ, που νωρίτερα είχε κερδίσει 6-2 την Κροτόνε.

Στα αξιοσημείωτα πως οι Λομβαρδοί (δίχως Ιμπραϊμοβιτς) πήραν το 3ο σερί τρίποντο τους στο πρωτάθλημα παίζοντας με 10 παίκτες, για πάνω από μία ώρα, αφού στο 33' έμειναν 10 λόγω αποβολής (απευθείας κόκκινη) του Τονάλι.

Οι φιλοξενούμενοι προηγούντο ήδη με πέναλτι του Κέσιε (15') αλλά ξανασκόραραν στην επανάληψη με τον Λεάο (49'), ενώ είχαν και δύο δοκάρια με τους Κέσιε (84') και Τσαλχάνογλου (72').

Το «σίδερο»... σημάδεψε κι ο Ινσίνιε, της ομάδας του Πίπο Ιντζάγκι, η οποία έχασε πέναλτι με τον Καπράρι (61') και την πιθανότητα να ξαναμπεί στο ματς.

Έτσι γνώρισε την ήττα μετά από 3 αγωνιστικές όπου είχε μαζέψει επτά πόντους.

Μια κι ο λόγος για την Ίντερ, τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ;
Κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να επικρατήσει με το εμφατικό 6-2. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ζανελάτο αλλά ο Μαρτίνες ισοφάρισε σε 1-1.

Λίγα λεπτά μετά η Κροτόνε πήρε και πάλι το προβάδισμα με πέναλτι του Γκόλεμιτς, με το 2-1 να μένει έως το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Αντόνιο Κόντε πάτησε το πόδι στο γκάζι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλο της. Κορυφαίος για τους Μιλανέζους αναδείχθηκε ο Λαουτάρο Μαρτίνες που σημείωσε χατ - τρικ.

Εξάλλου με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η Νάπολι την πορεία της στο 2021, καθώς στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο νέο έτος επιβλήθηκε με το ευρύ 4-1 της Κάλιαρι στη Σαρδηνία και βρέθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie Α. Για τους «παρτενοπέι» αυτή ήταν η πρώτη τους νίκη στην κατηγορία μετά από δύο ήττες και μία ισοπαλία στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους στον θεσμό.

Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα για την ομάδα του ιταλικού νότου και αντικαταστάθηκε στο 87’ από τον Αμίρ Ραχμάνι, ενώ ο Μπάμπης Λυκογιάννης που ήταν βασικός στην Κάλιαρι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 65’.

Στο μεταξύ, μία θέση στην πρώτη τετράδα του Καμπιονάτο κατέχει και η Ρόμα, η οποία αν και δυσκολεύτηκε στο «Ολίμπικο» κόντρα στην Σαμπντόρια, τελικά έκαμψε την αντίσταση της αντιπάλου της και πήρε το τρίποντο (1-0) με γκολ του Ντζέκο στο 72’. Αντίθετα η Λάτσιο δεν τα κατάφερε κόντρα στην ετέρα ομάδα της Γένοβας, την Τζένοα. Οι «λατσιάλι» αν και προηγήθηκαν στο «Λουίτζι Φεράρις» τελικά αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους «ροσομπλού».

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, η Αταλάντα έκανε «πάρτι» στο Μπέργκαμο και εξέθεσε την Σασουόλο με το εμφατικό 5-1, ενώ η Ελλάς Βερόνα επικράτησε 1-0 της Σπέτσια και κράτησε την αντίπαλό της στην ζώνη του υποβιβασμού.

Επιπρόσθετα, Φιορεντίνα και Μπολόνια έμειναν «άσφαιρες» (0-0) στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας και μοιράστηκαν τον πόντο, ενώ η Τορίνο κέρδισε με το ευρύ 3-0 εκτός έδρας την Πάρμα που της επέτρεψε να απεγκλωβιστεί από την ζώνη του υποβιβασμού και να πάρει μία πολύ σημαντική βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:

Κυριακή (3/1)

Ίντερ - Κροτόνε 6-2

(20', 57', 79' Μαρτίνεζ, 31' αυτ. Μαρόνε, 64' Λουκάκου, 89' Χακίμι - 12' Ζανελάτο, 36' πεν. Γκόλεμιτς)

Αταλάντα - Σασουόλο 5-1

(11', 49' Ζαπάτα, 45' Πεσίνα, 57' Γκόζενς, 67' Μουριέλ - 75' Κίρικες)

Κάλιαρι - Νάπολι 1-4

(60' Ζοάο Πέδρο - 25' και 62' Ζιελίνσκι, 74' Λοσάνο, 86' πέν. Ινσίνιε)

Φιορεντίνα - Μπολόνια 0-0

Τζένοα - Λάτσιο 1-1

(58' Ντέστρο - 15' πέν. Ιμόμπιλε)

Πάρμα - Τορίνο 0-3

(8' Σίνγκο, 88' Ίτζο, 95' Γκόγιακ)

Ρόμα - Σαμπντόρια 1-0

(72' Ντζέκο)

Σπέτσια - Βερόνα 0-1

(75' Τζακάνι)

Μπενεβέντο - Μίλαν 0-2
(15' πεν. Κέσιε, 49' Λεάο)

Γιουβέντους-Ουντινέζε 4-1

(31΄, 70΄ Ρονάλντο, 50΄ Κιέζα, 90΄+4 Ντιμπάλα - 90΄ Ζέγκελαρ)

Bαθμολογία