Xειρουργείο για Κοουτίνιο και 2,5 μήνες εκτός

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο τραυματίστηκε στον αγώνα της Τρίτης μεταξύ Μπαρτσελόνα και Έιμπαρ στον έξω μηνίσκο και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που θα τον κρατήσει κατά τις πρώτες εκτιμήσεις 8 με 10 εβδομάδες εκτός δράσης.

Xειρουργείο για Κοουτίνιο και 2,5 μήνες εκτός

Δεν έχασε μόνο δύο ακόμη πόντους (φτάνοντας τους εννιά συνολικά στην φετινή σεζόν) στο «Καμπ Νόου» κόντρα στην Έιμπαρ η Μπαρτσελόνα με το 1-1 της Τρίτης (29/12) αλλά και τον Φιλίπε Κοουτίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που μπήκε ως αλλαγή, στην θέση του Πιάνιτις (65') χτύπησε στο γόνατο κι αποχώρησε, χωλαίνοντας, τέσσερα λεπτά πριν την λήξη, αφήνοντας την ομάδα του να προσπαθεί, μάταια, να γυρίσει το ματς με 10, αφού είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της.

Τα χειρότερα ακολούθησαν αφού οι αρχικοί φόβοι για «πειραγμένο» μηνίσκο επιβεβαίωθηκαν με το ιατρικό ανακοινωθέν των «μπλαουγκράνα» να μιλά για τραυματισμό στον έξω μηνίσκο του αριστερού γονάτου, ο οποίος απαιτεί χειρουργική επέμβαση εντός των προσεχών ωρών.

Παρότι δεν έγινε γνωστός ο χρόνος αποθεραπείας του Κοουτίνιο υπολογίζεται σε 8 με 10 εβδομάδες.

Κάτι που σημαίνει ότι χάνει σίγουρα τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League, μ' αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτός είναι ο δεύτερος τραυματισμός του Κοουτίνιο, που επέστρεψε στην Βαρκελώνη μετά τον δανεισμό του στην Μπάγερν Μονάχου (όπου κατέκτησε το τρεμπλ).

Είχε χτυπήσει και στο κλάσικο του Οκτώβρη (24/10) κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης πάλι στο «Καμπ Νόου», στο δικέφαλο, λείποντας για έναν μήνα ακολούθως.