La Liga: «Διπλό» κορυφής η Ρεάλ, η Γρανάδα 2-0 την Μπέτις, «έπιασε» την Μπαρτσελόνα (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε εκτός έδρας με 3-1 την Έιμπαρ και είναι ξανά πρώτη, μαζί φυσικά με την Ατλέτικο (δυο αγώνες λιγότερους). Η Γρανάδα κέρδισε 2-0 την Μπέτις και...έπιασε στη βαθμολογία την Μπαρτσελόνα. Νίκησε ύστερα από δυο μήνες η Χετάφε (2-0 την Κάντιθ). Τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα για τη Θέλτα (2-0 την Αλαβές). Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: «Διπλό» κορυφής η Ρεάλ, η Γρανάδα 2-0 την Μπέτις, «έπιασε» την Μπαρτσελόνα (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ήταν μπροστά με 2-0.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν, μείωσαν στο σκορ και ήταν μέσα στο κόλπο του θετικού αποτελέσματος, με τον Λούκας Βάσκεθ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης να γράφει το τελικό 3-1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «δουλειά» έγινε και η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είναι ξανά πρώτη μαζί με την Ατλέτικο που έχει βέβαια δυο αγώνες λιγότερους.

Με δύο γκολ του Ρομπέρτο Σολδάδο στο πρώτο 20λεπτο, η Γρανάδα επικράτησε 2-0 της Μπέτις και «έπιασε» την Μπαρτσελόνα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η Χετάφε κέρδισε 2-0 την Κάντιθ. Τα γκολ οι Ερνάντες στο 32΄ και του Μαξίμοβιτς στις καθυστερήσεις χάρισαν στην ομάδα της Μαδρίτης την πρώτη νίκη της ύστερα από δυο μήνες.

Tην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της La Liga πέτυχε την Κυριακή η Θέλτα, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Ντεπορτίβο Αλαβές. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βίγκο ήταν ο νεαρός μεσοεπιθετικός Μπράις Μέντεζ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της Θέλτα.

To Σάββατο

Δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς πέταξε η Σεβίλλη στο εντός έδρας παιχνίδι της με τη Βαγιαδολίδ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας αν και προηγήθηκε στο σκορ στο 31' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οκάμπος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η Βαγιαδολίδ ρίσκαρε και δικαιώθηκε στο 87' με τον Καμέρο να σκοράρει και να κάνει το 1-1 για την ομάδα του η οποία πέρασε έτσι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Δεύτερη σερί ήττα για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι ηττήθηκαν 2-1 από τη Λεβάντε αν και προηγήθηκαν στο 22΄ με τον Ίσακ. Ο Ρότζερ απάντησε άμεσα (28’) και ο Ντε Φρούτος στο 88’ έγραψε το 2-1.

Στην πρώτη τετράδα η Βιγιαρεάλ, που επικράτησε 3-1 στην Παμπλόνα της Οσασούνα και πλησίασε στον πόντο την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Μορένο στο 7’ άνοιξε το σκορ και στο 19’ αποβλήθηκε ο Ερνάντεθ. Ο Νίνιο στο 29’ έγραψε το 2-0 με τους γηπεδούχους να μειώνουν με τον Τόρες στο 70’. Ο Μορένο όμως και πάλι, αυτή τη φορά στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τη Βιγιαρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα, πήγε να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Βαλένθια στο «Καμπ Νόου», ωστόσο αντ΄ αυτού… υπέπεσε σε μία ακόμη γκέλα, αφήνοντας δύο βαθμούς και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο Ντιακαμπί στο 29΄άνοιξε το σκορ για το 0-1, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μέσι έφερε το ματς στο 1-1. Ο νεαρός Αραούχο στο 52΄με ωραία προσπάθεια πέτυχε το πρώτο του γκολ και έκανε το 2-1 για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι όμως δεν το κράτησαν μέχρι τέλους, καθώς ο Γκόμες στο 69΄ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Όταν ο Λουίς Σουάρες είναι σε καλή μέρα η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι... άλλη ομάδα, όπως αποδείχθηκε και στη σαββατιάτικη εντός έδρας αναμέτρηση με την Έλτσε για τη 14η αγωνιστική της La Liga.

Ο μεγάλος Ουρουγουανός είχε... κέφια και πέτυχε δύο γκολ, οδηγώντας στη νίκη με σκορ 3-1 τους «ροχιμπλάνκος», που επέστρεψαν στα τρίποντα μετά την παρθενική τους ήττα στο πρωτάθλημα την περασμένη αγωνιστική στο ντέρμπι της Μαδρίτης.

Την Παρασκευή

Ένα πέναλτι του Πουλίδο στο 86' ήταν αρκετό για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Ουέσκα. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε κιόλας στη φάση του πέναλτι και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του αποδιοργανώθηκε.

Στο 86' η Μπιλμπάο έκανε το 1-0 και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πέταξαν λευκή πετσέτα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νούνιεθ σκόραρε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα (σ.σ. έπαιξε σε όλο το ματς) παραμένει βυθισμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

To προφίλ της 14ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ουέσκα 2-0
(86' πέν. Κόντρο, 90'+1' Νούνιεθ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12

Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 3-1
(41', 58' Σουάρες, 80' πέν. Ντιέγκο Κόστα - 64' Μπογιέ)

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-2
(45'+4' Μέσι, 52' Αραούχο- 29' Ντιακαμπί, 69' Γκόμες)

Λεβάντε - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(28΄ Ρότζερ Μαρτί, 88΄ Ντε Φρούτος - 22΄ Ίσακ)

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ 1-3
(70΄πέν. Ρομπέρτο Τόρες - 7΄, 86΄ Μορένο, 29΄ Νίνιο)

Σεβίλλη - Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-1
(31' πεν. Οκάμπος - 87' Καμέρο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12

Θέλτα Βίγκο – Αλαβές 2-0
(19', 79' Μπράις Μέντεζ)

Γρανάδα – Ρεάλ Μπέτις 2-0

(12’ πεν., 20’ Σολδάδο)

Κάντιθ – Χετάφε 0-2

(32’ Ερνάντες, 90+4’ Μαξίμοβιτς)

Έιμπαρ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

(28' Κίκε - 6' Μπενζεμά, 13' Μόντριτς, 92' Βάσκεθ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ