Premier League: Δεύτερη η Έβερτον, 2-1 την Άρσεναλ - Νίκησε και η Μάντσεστερ Σίτι (Highlights)

Η Έβερτον κέρδισε 2-1 την Άρσεναλ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας! Η Mάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες σημειώνοντας πολύτιμο διπλό (0-1) στο Σαουθάμπτον. Βαθμό η Φούλαμ, αν και έπαιζε με δέκα, στο «St. James' Park». Αποτελέσματα, βαθμολογία και highlights της 14ης αγωνιστικής.

Premier League: Δεύτερη η Έβερτον, 2-1 την Άρσεναλ - Νίκησε και η Μάντσεστερ Σίτι (Highlights)

Σπουδαία νίκη για την Έβερτον επί της Άρσεναλ (2-1) στο «Γκούντισον Παρκ», με την ομάδα του Λίβερπουλ να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση. Η Άρσεναλ συμπλήρωσε επτά αγώνες χωρίς νίκη και βρίσκεται μόλις πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22΄, όταν η κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν βρήκε στον Χόλντινγκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 35΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Μέιτλαντ-Νάιλς και αξιοποίησε ο Πεπέ, αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Γέρι Μίνα, με κεφαλιά από κόρνερ του Σίγκουρντσον, πέτυχε το 2-1.

Μετά τις ισοπαλίες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Μπρομ η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επέστρεψε στις επιτυχίες περνώντας 1-0 από την έδρα της Σαουθάμπτον.

Το γκολ του Στέρλινγκ από ασίστ του Ντε Μπρόινε αποδείχθηκε χρυσό και ώθησε τους «πολίτες» ψηλότερα στη βαθμολογία. Οι «Άγιοι έμειναν για πρώτη φορά στο «μηδέν» στο γήπεδό τους.

Ασταμάτητη είναι η Λίβερπουλ στην Premier League και φυσικά η Κρίσταλ πάλας δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία της. Οι Reds επικράτησαν με το εντυπωσιακό 7-0 έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Φιρμίνο και τον Σαλάχ που σημείωσαν από δύο γκολ ο καθένας.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Λίβερπουλ με γκολ μόλις στο 3', ενώ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της η Κρίσταλ Πάλας και έψαξε την ισοφάριση. Από το 35' και μετά, ωστόσο ακολούθησε καταιγίδα με τους ποδοσφαιριστές του Κλοπ να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο και να φτάνουν στην άνετη επικράτηση.

Στο «St. James' Park», η Φούλαμ πήρε τον πόντο (1-1) με αντίπαλο τη Νιουκάστλ, αν και έπαιζε με δέκα από το 62ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ματ Ρίτσι με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στη Φούλαμ. Στο 62' στη φάση όπου αποβλήθηκε ο Άντερσεν, η Νιούκαστλ με πέναλτι (Γουίλσον 64') ισοφάρισε (1-1) αλλά δεν μπόρεσε στη συνέχεια να σημειώσει και δεύτερο τέρμα για να πάρει τη νίκη.

Το πρόγραμμα…

Σάββατο 19/12

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ 0-7

3' Μιναμίνο, 35' Μανέ, 44', 68' Φιρμίνο, 52' Χέντερσον, 81', 84' Σαλάχ

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-1

(16΄ Στέρλινγκ)

Έβερτον-Άρσεναλ 2-1

(22' Χόλντινγκ αυτογκόλ, 45' Μίνα - 35' Πεπέ)

Νιουκάστλ-Φούλαμ 1-1

(64' Γουίλσον - 23' αυτογκόλ Ρίτσι)

Κυριακή 20/12

14:00 Μπράιτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

16:15 Τότεναμ-Λέστερ

18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λιντς

21:15 Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα

19:30 Μπέρνλι-Γουλβς

22:00 Τσέλσι-Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία