Τζέιμς Τάβερνιρ: Ο πρώτος σκόρερ της Ρέιντζερς με 17 γκολ είναι αμυντικός!

Ο Άγγλος αμυντικός Τζέιμς Τάβερνιρ αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» στους Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, όντας μάλιστα πρώτος σκόρερ της ομάδας με 17 γκολ!

Τζέιμς Τάβερνιρ: Ο πρώτος σκόρερ της Ρέιντζερς με 17 γκολ είναι αμυντικός!

Πριν από 11 χρόνια και σε ηλικία 18 ετών, ο Τζέιμς Τάβερνιρ εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα της Νιουκάστλ, ως ένας φέρελπις ακραίος οπισθοφύλακας, ο οποίος μπορούσε να καλύψει την δεξιά πτέρυγα της ομάδας. Όμως, ο νεαρός Άγγλος δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία πενταετία (2011-2015) αλλεπάλληλων δανεισμών σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Και όπως συμβαίνει στα περισσότερα... παραμύθια της ζωής, ήλθε μία στιγμή, που όλα άλλαξαν. Ήταν το 2015, όταν ο Τάβερνιρ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ρέιντζερς. Ο ιστορικός σύλλογος της Σκωτίας έμελλε να γίνει η ποδοσφαιρική... Ιθάκη του -τότε- 23χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος μέχρι σήμερα μετρά 188 συμμετοχές και 47(!) τέρματα με την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ.

Μάλιστα, στο εφετινό πρωτάθλημα ο Τάβερνιρ εντυπωσιάζει, καθώς είναι από τα βασικά «γρανάζια» στην... μηχανή που έχει δημιουργήσει ο συμπατριώτης του προπονητής και η οποία εντυπωσιάζει, «κτίζοντας» σημαντική διαφορά από την «αιώνια αντίπαλο», Σέλτικ.

Ο 29χρονος αμυντικός είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρέιντζερς με 17 γκολ, ενώ παράλληλα έχει «μοιράσει» και 11 ασίστ στους συμπαίκτες του. Το γκολ που σημείωσε από φάουλ και απόσταση 30 (!) μέτρων, στην εκτός έδρας νίκη (2-1) επί της Νταντί Γιουνάιτεντ, την προηγούμενη Κυριακή, είναι το πιο εντυπωσιακό από τα τέρματα που σκόραρε εφέτος στις -μέχρι τώρα- 27 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα στατιστικά του Τάβερνιρ είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά για ακραίο αμυντικό και τα... ζηλεύουν πολλοί επιθετικοί κορυφαίου επιπέδου. Χαρακτηριστικό της προσφοράς που έχει ο Τάβερνιρ στην εφετινή Ρέιντζερς είναι το γεγονός πως έχει... συμμετάσχει στο 37% των 47 τερμάτων που έχει πετύχει η ομάδα, ενώ είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 11 γκολ σε 17 αγώνες, την ώρα που έχει δώσει και οκτώ ασίστ. Παράλληλα, δε, είναι από τους «στυλοβάτες» στην εξ ίσου εκπληκτική αμυντική λειτουργία της ομάδας, που έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ.

«Η επιρροή του είναι τεράστια. Επηρεάζει το παιχνίδι με τόσο θετικό τρόπο για την ομάδα. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν επιπλέον επιθετικό» σχολίασε ο πρώην διεθνής άσος και νυν σχολιαστής και σύμβουλος, Νιλ ΜακΚαν.

«Εμφανίζει εντυπωσιακές ηγετικές ικανότητες μέσα και έξω από το γήπεδο. Νομίζω ότι πραγματικά ανθίζει σε αυτόν τον ρόλο. Θέλει να βελτιώνεται καθημερινά ως παίκτης, κάτι που είναι το πιο σημαντικό, αλλά γνωρίζει επίσης ότι θέλει να εξελιχθεί ως ηγέτης. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος για τον Τζέιμς, όσον αφορά στην συνέπεια. Τα γκολ και οι ασίστ του είναι πάντα ένα... μπόνους, εκτός από την απόδοσή του. Σίγουρα, δίνει το παράδειγμα μέσα και έξω από το γήπεδο» σχολίασε, φανερά ικανοποιημένος για τον παίκτη του, ο Τζέραρντ.

Ο Τάβερνιρ συνδράμει το ίδιο ουσιαστικά και στην ευρωπαϊκή πορεία της Ρέιντζερς. Με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ, οδήγησε την ομάδα του στους «32» του Europa League, όπου... περιμένει η βελγική Αντβέρπ.

«Ελπίζω να φτάσω στα 20 και μετά στα 25 γκολ. Θα είναι ακόμη μία επιβράβευση για εμένα» σχολίασε από την πλευρά του ο Τάβερνιρ, για τον οποίο δεν είναι καινοφανής η ευχέρεια στο σκοράρισμα, καθώς ολοκλήρωσε και την αγωνιστική περίοδο 2018-19 με 17 τέρματα σε 57 συμμετοχές.