Φερέιρα: «Πρώτη φορά προπονώ ομάδα με τέτοια ποιότητα και παίκτες με τίτλους»

Ο Αμπέλ Φερέιρα εκθείασε τους παίκτες της Παλμέιρας μετά την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του Copa Libertadores.

Φερέιρα: «Πρώτη φορά προπονώ ομάδα με τέτοια ποιότητα και παίκτες με τίτλους»

«Δεν έχω προπονήσει ποτέ μια ομάδα με τέτοια ποιότητα, με παίκτες που έχουν ήδη κερδίσει τίτλους, που ξέρουν ότι για να κερδίζεις χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα από το να έχεις καλούς παίκτες. Χτίζουμε σταδιακά αυτό το πνεύμα. Υπέροχες ομάδες δημιουργούνται με υπέροχους άντρες».

Αυτά ήταν τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή της Παλμέιρας, Αμπέλ Φερέιρα, που βρίσκεται στην Βραζιλία, μετά το πέρασμά του (2019-20) από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

H Παλμέιρας έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Copa Libertadores του Champions League της Νότιας Αμερικής (1-1 εκτός με Λιμπερτάδ και 3-0 εντός) και περιμένει τα ξημερώματα να μάθει την αντίπαλό της, ανάμεσα σε Νασιονάλ - Ρίβερ Πλέιτ (2-0 είχε νικήσει στο πρώτο ματς η Ρίβερ).

«Είπα στους παίκτες ότι για να κερδίσουμε τίτλους πρέπει να έχουμε την καλύτερη άμυνα. Μιλάω με τον τρόπο που υπερασπιζόμαστε, γιατί τη στιγμή που αμυνόμαστε αρχίζουμε να κάνουμε επίθεση. Τρέξτε στο 100 μπροστά, και πίσω στο 200. Όσο έχουμε αυτήν τη στάση, σίγουρα θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη. Όταν έφτασα είπα στους παίκτες ότι θα τους χρειαζόμουν περισσότερο από ό, τι με χρειάζονταν», πρόσθεσε ο Φερέιρα, που επέστρεψε στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Λιμπερτάδ, μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό.

Πρόκριση στα ημιτελικά του Copa Libertadores, εξασφάλισε και η Σάντος νικώντας (4-1) την Γκρέμιο (1-1 πρώτο ματς). Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα επικρατήσει των αναμετρήσεων, μεταξύ Ρασίνγκ και Μπόκα Τζούνιορς. Τα ξημερώματα, η Ρασίνγκ νίκησε 1-0 στο γήπεδό της, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Ο τελικός της κορυφαίος διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 30 Ιανουαρίου στο Maracana.