Άγιαξ: Κρεμάει τη φανέλα ο Χούντελααρ μετά από 18 χρόνια

Ο 37χρονος επιθετικός του Άγιαξ Κλας-Γιαν Χούντελααρ ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Άγιαξ: Κρεμάει τη φανέλα ο Χούντελααρ μετά από 18 χρόνια

Ήρθε η ώρα για τους τίτλους τέλους στην καριέρα του Κλας-Γιαν Χούντελααρ, ο οποίος ανακοίνωσε πως στο τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν, θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο λόγος είναι πως ο Ολλανδός, όπως είπε, επιθυμεί να περάσει περισσότερες στιγμές με την οικογένεια του αλλά και να επικεντρωθεί στις σπουδές του...

«Έχω σκεφτεί το θέμα της απόσυρσης μου και νομίζω πλησιάζει η ώρα. Λογικά αυτή η σεζόν είναι η τελευταία για μένα», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος Ολλανδός φορ στο Fox Sports, μετά τον αγώνα με την Τσ​βόλε (4-0), όπου σκόραρε κι ένα γκολ, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Θα συνεχίσω να παίζω με μεγάλο ενθουσιασμό μέχρι το τέλος της σεζόν. Το τι θα κάνω μετά; Νομίζω ότι θα τελειώσω τις σπουδές μου, αλλά πρώτα θέλω να κάνω ένα διάλειμμα και να περάσω λίγους μήνες στο σπίτι με την οικογένεια. Μερικές φορές το σώμα μου εξαντλείται. Το να παίζω ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο μου και μου αρέσει πολύ η προπόνηση, αλλά ξέρω ποιος είναι ο ρόλος μου στον Αγιαξ. Αν δεν είχαμε τόσους τραυματίες, δεν θα έπαιζα τα 90 λεπτά με την Τσβόλε».

Ο 37χρονος Κλας-Γιαν Χούντελααρ έχει παίξει 649 παιχνίδια και έχει σκοράρει 360 γκολ με 86 ασίστ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002-03 στην Αϊντχόφεν και από κει και ύστερα έπαιξε σε Ντε Χράαφσχαπ, Άπελντοορν και Αγιαξ. Το 2009 υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη συνέχεια στη Μίλαν (2009-10) και τέλος στη Σάλκε (2010-17) πριν επιστρέψει στον Άγιαξ το 2017.