Serie A: H Mίλαν σκόνταψε στην Πάρμα, η Γιουβέντους πέρασε από τη Γένοβα (Highlights)

Η Μίλαν έφερε 2-2 με την Πάρμα στο Μιλάνο ενώ η Γιουβέντους νίκησε εκτός έδρας τη Τζένοα με 3-1...  Αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights από την 11η αγωνιστική στη Serie A

Serie A: H Mίλαν σκόνταψε στην Πάρμα, η Γιουβέντους πέρασε από τη Γένοβα (Highlights)

Η Μίλαν παραλίγο να πάθει ζημιά από την Πάρμα. Σώθηκε (2-2) από δυο γκολ του Ερνάντες, από τα οποία το δεύτερο στις καθυστερήσεις!

Με δύο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γιουβέντους νίκησε της Τζένοα 3-1 και ανέβηκε στην τρίτη θέση.

H Ρόμα έκανε επίδειξη δύναμης στη Μπολόνια την οποία συνέτριψε με 5-1 και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το πόσο καθολική ήταν η επικράτηση φαίνεται από το γεγονός ότι στο 15’ το σκορ ήταν 0-3.

Η Νάπολι, με τον Κώστα Μανωλά βασικό, επικράτησε 2-1 της Σαμπντόρια με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, χάρις στα γκολ των Λοσάνο στο 53’ και Πετάνια στο 78΄.

Στις νίκες επέστρεψε η Αταλάντα με το 3-0 επί της Φιορεντίνα στο Μπέργκαμο με γκολ από τους Γκόσενς, Μαλινόφσκι και Τολόι.

Η Ίντερ βρέθηκε πίσω στο σκορ στη Σαρδηνία αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε 3-1 τη Κάλιαρι. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, που της επιτρέπει να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση.

Το ματς κρίθηκε μέσα σε επτά λεπτά όταν οι αλλαγές που έκανε ο Αντόνιο Κόντε έπιασαν τόπο. Με την ήττα αυτή η Κάλιαρι, συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Οι αγώνες του Σαββάτου 12/12

Η Βερόνα εντυπωσιάζει. Επικράτησε εκτός έδρας 2-1 της Λάτσιο, την προσπέρασε στη βαθμολογία και πλησίασε στον πόντο τη Γιουβέντους.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 45’ με αυτογκόλ του Λατζάρι μετά το σουτ του Ντι Μάρκο, αλλά στο 56’ ο Καϊσέδο ισοφάρισε (1-1) με ένα υπέροχο γυριστό.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 67’ ο Ταμέζε διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη Βερόνα, μετά το τεράστιο λάθος του Ράντου στην άμυνα της Λάτσιο.

Εντυπωσιακό το ματς στο Τορίνο, με την τοπική ομάδα να χάνει με 3-2 από την Ουντινέζε.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τα γκολ των Πουσέτο (24’) και Ντε Πολ (54’) αλλά η Τορίνο ισοφάρισε πριν καλά-καλά το καταλάβουν οι παίκτες της Ουντινέζε. Ο Μπελότι στο 67ο λεπτό και αμέσως μετά ο Μπονατσόλι έγραψαν το 2-2.

Στο επόμενο, όμως, λεπτό η Ουντινέζε βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νεστορόσφκι, «γράφοντας» το τελικό 3-2.

Με πρωταγωνιστή τον Μεσίας, που σημείωσε δυο γκολ (ένα στην αρχή και ένα στο τέλος) η Κροτόνε κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη σεζόν, με 4-1 επί της Σπέτσια.

Η εκπληκτική Σασουόλο παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 49΄ (αποβλήθηκε ο Χαρασλιν) κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από 2 αγωνιστικές (ισοπαλία και ήττα) και με το 1-0 επί της Μπενεβέντο να ανέβει (έστω και προσωρινά) στην δεύτερη θέση της Serie A.

Το ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 11ης ημέρας κρίθηκε από το πέναλτι του Μπεράρντι στο 8ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος για να φτάσουν έστω στην ισοπαλία, ωστόσο, η άμυνα της Σασουόλο, με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να ξεκινά βασικός και να γίνεται αλλαγή στο 83΄ με τον Ροτζέριο, άντεξε... και με το παραπάνω κι έτσι οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την πρώτη του ήττα μετά από 3 ματς (δύο ισοπαλίες, μία νίκη).

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία

Σασουόλο-Μπενεβέντο 1-0

(8΄πεν. Μπεράρντι)

Σάββατο 12/12

Κροτόνε - Σπέτσια 4-1

(7΄, 90+7 Μεσίας, 49΄Ρέκα, 56΄Ενρίκε)

Τορίνο-Ουντινέζε 2-3

(67' Μπελότι, 68' Μπονατσόλι - 24' Πουσέτο, 54' Ντε Πολ, 70' Νεστορόφσκι)

Λάτσιο-Βερόνα 1-2

(56’ Καϊσέδο – 45’ Λατζάρι αυτογκόλ, 67’ Ταμέζε)

Κυριακή 13/12

Κάλιαρι-Ίντερ 1-3

(42’ Σοτίλ-77’ Μπαρέλα, 84’ Ντ’ Αμπρόζιο, 94’ Λουκάκου)

Αταλάντα-Φιορεντίνα 3-0

(44’ Γκόσενς, 55’ Μαλινόφσκι, 64’ Τολόι)

Μπολόνια-Ρόμα 1-5

(24’ αυτ. Κριστάντε - 5’ αυτ. Πόλι, 11’ Ν’Τζέκο, 15’ Πελεγκρίνι, 35’ Βερετούτ, 44’ Μιχταριάν)

Νάπολι-Σαμπντόρια 2-1

(53’ Λοσάνο, 68’ Πετάνια - 20’ Γιάνκτο)

19:00 Τζένοα-Γιουβέντους

21:45 Μίλαν-Πάρμα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ