Ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της Μίλγουολ για το Black Lives Matter
Επέστρεψαν οι οπαδοί στα γήπεδα της Αγγλίας, αλλά αυτοί της Μίλγουολ αποδοκίμασαν τους παίκτες τους, όταν γονάτισαν στον αγώνα με την Ντέρμπι Κάουντι, στην χαρακτηριστική κίνηση στήριξης στο κίνημα «Black Lives Matter».
Στην Αγγλία άνοιξαν τα γήπεδα για ένα μέρος των φιλάθλων, ωστόσο υπήρξαν αρνητικά δείγματα με ρατσιστικές συμπεριφορές, από τους οπαδούς της Μίλγουολ.
Μετά από 280 ημέρες αναγκαστικού lockdown, λόγω του κορονοϊού (ο τελευταίος αγώνας με φιλάθλους ήταν Μίλγουολ-Μπρίστολ Σίτι, στις 29 Φεβρουαρίου), 2.000 φίλαθλοι της Μίλγουολ (με παρελθόν σε επεισόδια χουλιγκανισμού), επέστρεψαν στις εξέδρες, αλλά δεν το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν προειδοποιήσει μέσω social media από τους παίκτες να μην γονατίσουν κάνοντας την γνωστή κίνηση συμπαράστασης στο κίνημα «Black Lives Matter», ωστόσο, η απάντηση του προπονητή και των παικτών, μέσω δελτίου τύπου που εκδόθηκε από την ομάδα ήταν αρνητική:
«Η πράξη αυτή μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε δημόσια την υποστήριξή μας για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι το γονάτισμα, για εμάς, δεν αντιπροσωπεύει ένταξη σε μια πολιτική ομάδα ή μια ιδεολογία. Είναι απλώς θέμα αντιμετώπισης διακρίσεων».
Στο γήπεδο όμως, μόλις ο διαιτητής Ντάρεν σφύριξε την έναρξη του αγώνα ενάντια στην Ντέρμπι (0-1) για αγώνα της Championship, οι φίλαθλοι άρχισαν να σφυρίζουν και να αποδοκιμάζουν τους παίκτες που γονάτισαν στην χαρακτηριστική κίνηση συμπαράστασης στο κίνημα «Black Lives Matter».
Την αποδοκιμασία καταδίκασαν από τα social media ο Γκάρι Λίνεκερ και ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μικάϊ Ρίτσαρντς, που είναι πλέον δημοφιλής σχολιαστής της τηλεόρασης:
«Δεν ήταν μειονότητα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα. Με δύο χιλιάδες άτομα στο γήπεδο, δεν πρέπει να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί από πού προέρχονται τα σφυρίγματα. Δεν υπάρχει δικαιολογία».
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί οπαδοί της Μίλγουολ ανέφεραν: «Αυτό δεν αφορά το ρατσισμό, αλλά εκφράζει την αηδία του προς το μαρξιστικό κίνημα Black Lives Matter, ένα κίνημα που ενέπνευσε αυτούς που κατέστρεψαν τα αγάλματα του Γουίστον Τσόρτσιλ».
Η ομοσπονδία της Αγγλία (FA) καταδίκασε το περιστατικό και θα ξεκινήσει έρευνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ