La Liga: Μεγάλη νίκη της Κάντιθ επί της Μπαρτσελόνα (highlights)

Η Κάντιθ επικράτησε 2-1 της Μπαρτσελόνα που συνεχίζει την τραγική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, στην Ισπανία. Το πλήρες πρόγραμμα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία.

La Liga: Μεγάλη νίκη της Κάντιθ επί της Μπαρτσελόνα (highlights)

Ο… κατήφορος της Μπαρτσελόνα δεν έχει τελειωμό. Οι "μπλαουγκράνα" γνώρισαν ακόμα μία ήττα στη Primera, αφού έχασαν με σκορ 2-1 εκτός έδρας από την Κάντιθ. Αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι που χάνει τη φετινή σεζόν η Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται πλέον στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Η Κάντιθ προηγήθηκε στο 8' με γκολ του Χιμένεθ και στο 57' η "Μπάρτσα" ισοφάρισε με αυτογκόλ του Αλκάλα. Τελικά η Κάντιθ που αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας πήρε τη νίκη με γκολ του Νεγρέδο στο 63'.

Έναν πόντο στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος μετρούσε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προερχόταν από τη δεύτερη ήττα κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. που την έφερε «με την πλάτη στον τοίχο», αναφορικά με την πρόκριση στους «16» του Champions League κορυφώνοντας την κριτική κατά του τεχνικού της Ζινεντίν Ζιντάν.

Έτσι το ματς με την Σεβίλλη εκτός έδρας και το επικείμενο με την Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ στη Μαδρίτη, απέκτησαν χαρακτήρα τεστ για την παραμονή του «Ζιζού» στον πάγκο. Οι «μερένγκες» νίκησαν στον πρώτο από τους δύο... τελικούς τους, χάρη σε αυτογκόλ του γκολκίπερ Μπόνο, μετά από προσπάθεια του Βινίσιους κι «ανέπνευσαν» βαθμολογικά, αλλά κι ως οργανισμός, αφού δεν παρατάθηκε η κρίση.

Ωστόσο η εμφάνιση της (δίχως Σέρχιο Ράμος, Βαλβέρδε, Αζάρ και Καρβαχάλ) δεν ήταν πειστική και χρειάστηκαν τα ρεφλέξ του Κουρτουά για να αποφευχθεί νέα βαθμολογική απώλεια κόντρα στους Ανδαλουσιάνους, που προέρχονταν από τρία σερί τρίποντα.

Αμέσως μετά, η έτερη ομάδα της Μαδρίτης, η Ατλέτικο, πέτυχε νέα νίκη, αυτή τη φορά σε βάρος της Ρεάλ Βαγιαδολίδ και επανήλθε στην κορυφή. Οι «ροχιμπλάνκος» σκόραραν δις σε διάστημα 16 λεπτών στο β' μέρος κι έφτασαν σε άνετη επικράτηση με σκορ 2-0.

Νωρίτερα, σπουδαία νίκη πήρε η Λεβάντε απέναντι στη Χετάφε, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Σαββάτου για τη 12η αγωνιστική της La Liga.

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» πολύ νωρίς το ματς με γκολ στο 5' και στο 17', ενώ έκλεισαν τον... λογαριασμό με ένα ακόμη τέρμα στην επανάληψη για το τελικό 3-0, φτάνοντας στη νίκη που τους δίνει σημαντική βαθμολογική «ανάσα» στην προσπάθεια να απεμπλακούν από τις τελευταίες θέσεις.

Την Παρασκευή

Ένα πολύ μεγάλο διπλό έκανε η Θέλτα που πέρασε νικηφόρα από το Μπιλμπάο. Η ομάδα από το Βίγκο επικράτησε με 2-0 της Αθλέτικ στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της La Liga.

Η Θέλτα κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε ψηλά τη Μπιλμπάο και άνοιξε το σκορ στο 61' με γκολ που σημείωσε το δεξί της μπακ, ο Μάγιο. Η νίκη για τους φιλοξενούμενους "κλείδωσε" στο 78' με το γκολ του Ιάγκο Άσπας.

Έτσι η Θέλτα κατάφερε και πέρασε νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα και πήρε τρεις πολύτιμος βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Παράλληλα η ομάδα από το Βίγκο έβαλε τέλος και σε μία αρνητική παράδοση 14 ετών που την ήθελε να μην μπορεί να περάσει από το Μπιλμπάο.

Το προφίλ της 12ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΓ 4/12

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Θέλτα Βίγκο 0-2
(61' Μάγιο, 78' Άσπας)

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12

Λεβάντε - Χετάφε 3-0
(5' Ροζέρ, 17' Ντάνιελ Γκόμες, 57' ντε Φρούτος)

Σεβίλλη - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(56' αυτ. Μπόνο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-0
(56' Λεμάρ, 72' Γιορέντε)

Κάντιθ-Μπαρτσελόνα 2-1

8' Χιμένεθ, 63' Νεγρέδο - 57' Αλκάλα αυτ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12

15:00 Γρανάδα - Ουέσκα

17:15 Οσασούνα - Ρεάλ Μπέτις

19:30 Βιγιαρεάλ - Έλτσε

22:00 Αλαβές - Ρεάλ Σοσιεδάδ

Δευτέρα 7/12

Έιμπαρ - Βαλένθια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ