Αλέγκρι: «Είμαι έτοιμος για Premier League - Ο Ρονάλντο κάνει τη διαφορά»

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε στους «Times» για την επιθυμία του να καθίσει ξανά στους πάγκους και δη στην Premier League και ξεχωρίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη σκέψη του.

Αλέγκρι: «Είμαι έτοιμος για Premier League - Ο Ρονάλντο κάνει τη διαφορά»

Έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους και μάλιστα να κάνει το βήμα για την Premier League, είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Ιταλός τεχνικός, μετά την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους πέρσι το καλοκαίρι, δεν έχει δουλέψει ξανά και μίλησε στους «Times» για την επιθυμία του.

«Θέλω να έχω μια εμπειρία στην Premier League. Στην Ιταλία ήμουν για τέσσερα χρόνια στη Μίλαν και για πέντε στην Γιουβέντους. Τώρα περιμένω να εργαστώ ξανά. Είτε στην Ιταλία που εκεί το βλέπω δύσκολα είτε στην Αγγλία», ανέφερε αρχικά ο 53χρονος Ιταλός τεχνικός για να συνεχίσει λέγοντας:

«Κατά τη γνώμη μου, το αγγλικό ποδόσφαιρο βελτιώνεται επειδή υπάρχουν πολλοί ξένοι προπονητές. Η Αγγλία είναι πλέον πιο περίπλοκη και πιο τακτική, αλλά συνεχίζει να σέβεται την παράδοση του ποδοσφαίρου τους. Υπάρχει μια καλή ισορροπία μεταξύ του πνεύματος του αγγλικού ποδοσφαίρου και της νέας τακτικής προσέγγισης που έφεραν οι νέοι προπονητές»!

Ερωτηθείς για τους σπουδαίους παίκτες που είχε την ευκαιρία να κοουτσάρει ανέφερε: «Είχα πολλούς ισχυρούς παίκτες με ισχυρή νοοτροπία. Αμυντικούς όπως οι Κιελίνι και Νέστα, μέσους όπως οι Γκατούζο και Ζέεντορφ, επιθετικοί όπως ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Ρονάλντο. Βάσει νοοτροπίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος, έχει διαφορετική σκέψη από όλους τους άλλους. Έχει κερδίσει πέντε "Ballon d'Ors", πέντε Champions League , ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία και πάντα κάνει τη διαφορά. Κάθε χρόνο έχει και έναν νέο στόχο».