Το Euro 2004 και την Ελλάδα θυμήθηκε ο Ζότα της Λίβερπουλ

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα, παραδέχτηκε ότι οι πρώτες του ποδοσφαιρικές αναμνήσεις είναι από το Euro 2004 και τον τελικό Πορτογαλία – Ελλάδα.

Το Euro 2004 και την Ελλάδα θυμήθηκε ο Ζότα της Λίβερπουλ

Ο τελικός του Euro 2004 που κατέκτησε η Εθνική ομάδα της χώρας μας κόντρα στην διοργανώτρια Πορτογαλία έχει μείνει βαθιά χαραγμένος στη μνήμη του επιθετικού της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα. Ο Ίβηρας επιθετικός τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Athletic» πως η πρώτη του ποδοσφαιρική ανάμνηση ήταν από εκείνον τον τελικό (όταν ο ίδιος ήταν οκτώ ετών), ενώ, παράλληλα, αποκάλυψε πως αν και ξεκίνησε από την κολύμβηση εν συνεχεία μεταπήδησε στο ποδόσφαιρο και μέχρι την ηλικία των 16 ετών πλήρωνε για να παίζει.

«Οι πρώτες μου αναμνήσεις ήταν από το Euro 2004, όταν η Πορτογαλία έφτασε στον τελικό και έχασε (από την Ελλάδα). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο ήρωάς μου», σημείωσε σχετικά.

Ο διεθνής άσος εντυπωσιάζει την φετινή αγωνιστική περίοδο με τις εμφανίσεις και τα γκολ του στους πρωταθλητές Αγγλίας και σε ερώτηση για την προσαρμογή του στον σύλλογο του «Άνφιλντ» επεσήμανε: «Η σωστή νοοτροπία είναι κλειδί για την προσαρμογή σε μια νέα ομάδα. Έπρεπε εγώ να βρω τον τρόπο να μπω στην ομάδα και όχι το αντίθετο. Έκανα ό,τι έκανα με βοήθεια του Γιούργκεν Κλοπ, ενός φανταστικού προπονητή που στάθηκε από την αρχή δίπλα μου.

Όταν έφτασα, συναντηθήκαμε και μου εξήγησε πώς παίζει η ομάδα. Η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα και ο αρχηγός, Τζόρνταν Χέντερσον, ήταν σημαντικός για την προσαρμογή μου. Όταν έμαθε ότι θα υπέγραφα στη Λίβερπουλ μου έστειλε ένα μήνυμα και αυτό με βοήθησε. Μιλάω ίδια γλώσσα με τον Φιρμίνο και τον Φαμπίνιο. Ο Αντριάν μιλά ισπανικά».

Τέλος, για τα πρώτα του βήματα στο άθλημα, υπογράμμισε: «Θυμάμαι ότι όταν ήμουν έξι ετών, ο πατέρας μου με έγραψε σε ομάδα κολύμβησης. Τον παρακαλούσα κλαίγοντας εάν μπορούσε να το αλλάξει και να πάω σε ομάδα ποδοσφαίρου.

Όταν ήμουν 16 ετών θυμάμαι ότι πλήρωνα για να παίξω. Σήμερα τα παιδιά που είναι 14 ή 15 ετών έχουν επαγγελματικά συμβόλαια, το οποίο είναι καλό αλλά δεν συνέβη σε μένα. Πήγα σε μεγάλες ομάδες, αλλά δεν έμεινα. Κάθε εμπειρία, ωστόσο, σε κάνει πιο δυνατό. Το μυστικό είναι να μην τα παρατήσεις».