Serie A: Διπλό της Πάρμα στη Γένοβα (Highlights)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερβινιό η Πάρμα πέρασε νικηφόρα από τη Γένοβα επικρατώντας με 2-1 της ΤζένοαAποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία της 9ης αγωνιστικής)

Serie A: Διπλό της Πάρμα στη Γένοβα (Highlights)

Η Τορίνο δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά την πρώτη εφετινή της νίκη στη Serie A στις 4 Νοεμβρίου (σε εξ αναβολής ματς επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Τζένοα).

Μετά το 0-0 με την Κροτόνε και την ήττα από την Ίντερ με 4-2, η «γκρανάτα» κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» στο ματς με την Σαμπντόρια και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στην προτελευταία χρονικά αναμέτρηση της 9ης ημέρας της Serie A.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπελότι, αλλά η ομάδα της Γένοβας με ανατροπή στο δεύτερο μέρος προηγήθηκε 2-1. Ο Γάλλος μέσος Σουαλιό Μεϊτέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 77΄.

Σπουδαίο διπλό για την Πάρμα που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερβινιό πέρασε νικηφόρα από τη Γένοβα επικρατώντας με 2-1 της Τζένοα και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Φορώντας εμφανίσεις που παρέπεμπαν σε ...Αργεντινή, με φόντο ηλεκτρονικό που απεικόνιζε την μορφή του στις κερκίδες του «Σαν Πάολο» και την μαθηματική ένδειξη του απείρου δίπλα του η Νάπολι τίμησε όπως μπορούσε βάσει των υγειονομικών συνθηκών τον Ντίεγκο Μαραντόνα στον αγώνα με τη Ρόμα (όπου οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια εις ένδειξη πένθους)

Τον κορυφαίο παίκτη που φόρεσε τη φανέλα της και που της άλλαξε την ιστορία.

Μέσα στο γήπεδο οι παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο το έκαναν επίσης συντρίβοντας τους «τζιαλορόσι» με 4-0 (παρά την απουσία του τραυματία Όσιμεν)!

O διάδοχος του Μαραντόνα στην κατοχή του περιβραχιόνιου του αρχηγού, Ινσίνιε σκόραρε με φάουλ κι έδειξε μια φανέλα με το όνομα του Αργεντινού και με ισχυρό κίνητρο οι «παρτενοπέι» επέστρεψαν στις εντός έδρας επιτυχίες (μετά από δύο ήττες από Σασουόλο και Μίλαν) με γκολ των Φαμπιάν Ρουίθ, Μέρτενς και Πολιτάνο (τρομερό σλάλομ) υποχρεώνοντας τη Ρόμα στην πρώτη της ήττα μετά από 7 αγωνιστικές (5ν. - 2 ισοπ.)

Νωρίτερα, η πρώτη και αήττητη η Μίλαν είδε τις αντιπάλους της από το +5 στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αν και χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 2-0 τη Φιορεντίνα.

Ο Ρομανιόλι στο 17΄άνοιξε το σκορ και ο Κεσί με πέναλτι στο 28΄έκανε το 2-0. Στο 40ο λεπτό ο Κεσί εκτέλεσε δεύτερο πέναλτι αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε.

Στο «Sardegna Arena», η Σπέτσια που προηγήθηκε, βρέθηκε να χάνει 2-1 στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου αλλά στις καθυστερήσεις πήρε το βαθμό (2-2) με πέναλτι του Ν’ Ζολά ενώ λίγο νωρίτερα η Κάλιαρι είχε χάσει τεράστια ευκαιρία για το 3-1.

Η Μπολόνια λύγισε 1-0 την ουραγό Κροτόνε με γκολ που πέτυχε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Σοριάνο.

Παρέλαση στη Ρώμη έκανε η Ουντινέζε, η οποία επικράτησε της Λάτσιο με 3-1, βάζοντας τέλος στο σερί ηττών που είχε. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό, όταν μετά από προσπάθεια του Περέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Αρσλάν, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Στρακόσια. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των καθυστερήσεων για το πρώτο μέρος, η Ουντινέζε πήρε προβάδισμα ασφαλείας με τον Ρουσέτο για το 0-2.

Ο Φορεστιέρι στο 71΄ έκανε το 0-3 για την Ουντινέζε, για να μειώσει στο 74΄ο τσίρο Ιμόμπιλε από την άσπρη βούλα.

Τα ματς του Σαββάτου

«Κόλπο γκρόσο» της Ελλάς Βερόνα στο Μπέργκαμο, όπου νίκησε την Αταλάντα με 2-0 και την προσπέρασε στην βαθμολογία!

Η ομάδα του Γκασπερίνι που προερχόταν από το «διπλό» στο «Άνφιλντ», κόντρα στη Λίβερπουλ συμπλήρωσε τρία ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη, αφού είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες.

Μάλιστα στα δύο, τελευταία ματς της δεν σκόραρε...

Η νίκη ήρθε για τους Βερονέζους μετά από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου.

Ωστόσο δεν ήταν η μόνη Σαββατιάτικη έκπληξη αφού η Γιουβέντους άφησε δυο βαθμούς στο ματς με την Μπενεβέντο καθώς έφερε 1-1 στο «Τσίρο Βιγκορίτο». Ο Αντρέα Πίρλο δεν χρησιμοποίησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και η ομάδα του ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 22΄με Μοράτα που πλάσαρε για το 0-1 ενώ η Μπενεβέντο ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με βολέ του Λετίτσια.

Εν τω μεταξύ δεν υπήρξε νίκη γηπεδούχου το Σάββατο, αφού η Ίντερ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στη Ρέτζιο Εμίλια και νίκησε 3-0 τη Σασουόλο πιάνοντάς τη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι «νεραντζούρι» προηγήθηκαν στο 4΄ με γκολ του Αλέξις Σάντσες και πριν οι γηπεδούχοι προλάβουν να συνέρθουν έγινε το 0-2 στο 14', με αυτογκόλ του Κίρικες.

Στο 60' ο Γκαλιαρντίνι με τρομερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Tα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σασουόλο-Ίντερ 0-3
(4΄Σάντσες, 14' Κίρικες, 60' Γκαλιαρντίνι)

Μπενεβέντο-Γιουβέντους 1-1
(45+ Λετίσια - 22΄Μοράτα)

Αταλάντα-Βερόνα 0-2
(62' πεν. Μιγκέλ Βελόσο, 83' Τζακάνι)

Κυριακή 29/11

Λάτσιο-Ουντινέζε 1-3

(74΄Ιμόμπιλε- 18΄Αρσλάν, 45+3΄Ρουσέτο, 71΄Φορεστιέρι)

Μπολόνια-Κροτόνε 1-0

(45'+2' Σοριάνο)

Μίλαν-Φιορεντίνα 2-0

(17' Ρομανιόλι, 28' πέν. Κεσί)

Κάλιαρι-Σπέτσια 2-2

(52' Ζοάο Πέδρο, 58' Παβολέτι - 35' Γκιασί, 90'+4' Ν' Ζολά)


Νάπολι-Ρόμα 4-0
(30' Ινσίνιε, 64' Φαμπιάν Ρουίθ, 81' Μέρτενς, 86' Πολιτάνο)

Δευτέρα 30/11

Τορίνο-Σαμπντόρια 2-2

(25΄Μπελότι, 77΄Μεϊτε - 54΄Καντρέβα, 63' Κουαλιαρέλα)

Τζένοα-Πάρμα 1-2

50' Σομούρντοφ - 10', 47' Ζερβινιό

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ