Premier League: Η Γουέστ Χαμ και το VAR λύγισαν την Άστον Βίλα (Highlights)

Η Γουέστ Χαμ, ελέω VAR γλίτωσε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις στον αγώνα με την Άστον Βίλα... Αναλυτικά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και τα highlights της 10ης αγωνιστικής στην Premier League.

Premier League: Η Γουέστ Χαμ και το VAR λύγισαν την Άστον Βίλα (Highlights)

H Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε 2-1 της Άστον Βίλα στο «London Stadium», με τους «χωριάτες» να χάνουν πέναλτι και να τους ακυρώνεται γκολ στις καθυστερήσεις!

Η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, η Βίλα ισοφάρισε πριν το ημίχρονο αλλά με την έναρξη του δεύτερου μέρους τα «σφυριά» πήραν και πάλι προβάδισμα.

Στο 72' η φιλοξενούμενη κέρδισε πέναλτι αλλά ο Γουότκινς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Γουότκινς.

Πατατράκ στο «King Power Stadium» όπου η φιλόδοξη Λέστερ ηττήθηκε από τη «νεοφώτιστη» Φούλαμ με 2-1 κι έχασε την ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή

Όλα στραβά πήγαν για την ομάδα του Ρότζερς που στο 19ο λεπτό είχε διπλό δοκάρι με τους Τίλεμανς και Φοφανά. Στο 27’ και στο 29’ ο Αρεολά έσωσε τα σουτ των Βάρντι και Τίλεμανς.

Η Φούλαμ σκόραρε στο 30΄με τον Λούκμαν και στο 37’ με πέναλτι του Καβαλέιρο έκανε το 0-2.

Η Λέστερ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 86' με τον Μπαρνς.

H Γουλβς είχε να νικήσει στο Λονδίνο από το 1979, όταν ακόμα η Άρσεναλ έπαιζε στο παλιό της γήπεδο, το «Χάιμπουρι». Και τα κατάφερε απόψε δίχως τον καλύτερο σκόρερ της, τον Μεξικανό Χιμένες που τραυματίστηκε στο κεφάλι κι έφυγε με φορείο από το γήπεδο.

Για να σπάσει η παράδοση έβαλε το «χεράκι» του ο Ντανιέλ Ποντένσε ο οποίος σημείωσε το νικητήριο, όπως αποδείχθηκε, γκολ των «λύκων» στο 42΄.

Η Γουλβς έχασε τον Χιμένες μόλις στο 4'. Ο Μεξικανός φορ διακομίστηκε στο νοσοκομείο αφού έμεινε στο έδαφος επί δέκα λεπτά πριν αντικατασταθεί από τον Φάμπιο Σίλβα.

Με την ήττα αυτή, που ήταν η 5η σε 10 αγωνιστικές, η Άρσεναλ έμεινε στην 14η θέση ενώ η Γουλβς σκαρφάλωσε στην 6η.

Δίχως νικητή (0-0) έληξε το ντέρμπι του Λονδίνου, Τσέλσι-Τότεναμ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και φεύγοντας βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις καθώς οι δυο ομάδες φρόντισαν να εξουδετερώσουν η μια την άλλη. Η Τσέλσι έχασε ευκαιρία για να πάρει τη νίκη με τον Ζιρού στα τελευταία λεπτά.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Τζέιμς, Τσίλγουελ, Ζουμά, Κόβατσιτς, Καντέ, Ζιγές (84’ Χάβερτς), Μάουντ, Βέρνερ (74’ Πούλισικ), Έιμπραχαμ (80’ Ζιρού)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Οριέ, Ροντόν, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Χόιμπιεργκ, Σισοκό, Εντομπελέ (65’ Λο Σέλσο), Μπερχβάιν (89’ Ντέιβις), Σον (90+2’ Λούκας Μόουρα), Κέιν

O Έντισον Καβάνι ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης ανατροπής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σαουθάμπτον. Με δυο γκολ του Ουρουγουανού φορ, από τα οποία το ένα στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ που έχανε στο ημίχρονο 2-0 έφερε τα πάνω κάτω στην επανάληψη και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Στη μονομαχία των δυο ομάδων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα η ζυγαριά έγειρε προς το μέρος της Γουεστ Μπρόμιτς. Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Γκάλαχερ στο 13'.

Ο Ραφίνια στο 79' σημείωσε το γκολ με το οποίο η Λιντς έσπασε το αήττητο της Έβερτον στις μεταξύ τους αναμετρήσεις μετά από 30 χρόνια!

Το ματς ήταν καταπληκτικό με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλα, σε σημείο που στο τέλος η στατιστική υπηρεσία μέτρησε 36 τελικές και 3 γκολ που ακυρώθηκαν!

Την ευκαιρία να κατακτήσει τη νίκη απέναντι στη Μπράιτον έχασε η Λίβερπουλ για τη 10η αγωνιστική της Premier League.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν στον αγώνα με γκολ του Ζότας δεν μπόρεσαν να κρατήσουν έως το τέλος το 1-0.

Συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Κρος.

Η ομάδα του Κλοπ είχε πετύχει άλλα δύο γκολ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, ενώ η Μπράιτον είχε χαμένο πέναλτι στο 20' με τον Μοπέ.

Το προφίλ της 10ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (27/11)

Κρίσταλ Πάλας - Νιουκάστλ 0-2 (88' Γουίλσον, 90' Ζοέλιντον)

Σάββατο (28/11)

Μπράιτον - Λίβερπουλ 1-1

(90' πεν. Κρος - 60' Ζότα)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι 5-0
(6', 22', 69' Μαχρέζ, 41' Μεντί, 66' Φεράν Τόρες)

Έβερτον-Λιντς 0-1
(79' Ραφίνια)

Γουέστ Μπρομ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0

(13΄Γκάλαχερ)

Κυριακή (29/11)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

(23' Μπέντναρεκ, 33' Γουόρντ-Πράουζ - 60' Φερνάντες, 74' 90’+2' Καβάνι)

Τσέλσι - Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ-Γουλβς 1-2

(30' Γκάμπριελ- 27' Νέτο, 42' Ποντένσε)

Δευτέρα (30/11)

Λέστερ-Φούλαμ 1-2

(86' Μπαρνς - 30' Λούκμαν, 38' πεν. Καβαλέιρο)

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 2-1

(2' Ογκμπόνα, 46' Μπόουεν - 25' Γκρίλις)

Η βαθμολογία