Θύμα κυβερνοεπίθεσης από χάκερς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Στην αποκάλυψη ότι χάκερς κατάφεραν να διεισδύσουν στο εσωτερικό δίκτυο της προχώρησαν οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θύμα κυβερνοεπίθεσης από χάκερς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Στην ενημέρωση ότι το εσωτερικό δίκτυο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όχι μόνο αποτέλεσε στόχο χάκερς αλλά αυτοί κατάφεραν να διεισδύσουν, προχώρησαν οι ιθύνοντες των «κόκκινων διαβόλων»

Η ανακοίνωση περί κυβερνοεπίθεσης συνοδεύθηκε από τη διευκρίνιση, εκ μέρους της αγγλικής ομάδας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής προσωπικών δεδομένων των οπαδών και μελών του συλλόγου.

Ωστόσο από Αγγλικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι οι χάκερς ζητούν «λύτρα» - εκατομμυρίων λιρών - για ν' αποχωρήσουν.

Το συγκεκριμένο συμβάν έγινε στις 20 Νοεμβρίου και το θέμα έχει φτάσει μέχρι την Εθνική αρχή καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αφού ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του.

Το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί σύντομα, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο ο σύλλογος - εφόσον τα προσωπικά δεδομένα των οπαδών και μελών του διαρρεύσουν - να υποχρεωθούν σε καταβολή αποζημίωσης.

Κι αυτό γιατί υπάρχει δεδικασμένο. Σε ανάλογη υπόθεση που έγινε το 2018 εταιρεία πώλησης εισιτηρίων δέχτηκε επίθεση από χάκερ με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Πριν από λίγες ημέρες βγήκε η απόφαση δικαστηρίου η οποία επιδίκασε πρόστιμο ύψους 1,25 εκατομμυρίων λιρών στην εταιρεία.