La Liga: Ξέσπασμα της Μπιλμπάο με «τεσσάρα» στη Μπέτις! (highlights)

Με ευρύτατη νίκη της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Ρεάλ Μπέτις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η 10η αγωνιστική της La Liga. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία.

La Liga: Ξέσπασμα της Μπιλμπάο με «τεσσάρα» στη Μπέτις! (highlights)

Με πάταγο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η 10η αγωνιστική της La Liga, καθώς η Αθλέτικ Μπιλμπάο εμφανίστηκε... ορεξάτη υποδεχόμενη τη Ρεάλ Μπέτις.

Οι Βάσκοι δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στην ομάδα της Ανδαλουσίας, την οποία και συνέτριψαν 4-0 με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και την «έπιασαν» στους 12 βαθμούς στην κατάταξη.

Την Κυριακή

Η Βαλένθια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (2-0 στο ημίχρονο) αλλά κατάφερε στο τέλος να σώσει ένα βαθμό (2-2) στον εκτός έδρας αγώνα με την Αλαβές.

To ματς είχε διάρκεια 100 σχεδόν λεπτά και στις καθυστερήσεις η Βαλένθια έχασε δυο μοναδικές ευκαιρίες για να πετύχει την ανατροπή, με τους Γκαμεϊρό και Βαγιέχο.

Ακάθεκτη συνεχίζει στο πρωτάθλημα της La Liga η Ρεάλ Σοσιεδάδ, καθώς επικράτησε και στην έδρα της Κάντιθ και παραμένει στην κορυφή της κατάταξης ύστερα από 10 αγωνιστικές!

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Ιμανόλ Αγουασίλ πέτυχε ο Αλεξάντερ Ίσακ στα μισά του β' μέρους, γράφοντας έτσι το 0-1 που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Λίγο αργότερα η, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Γρανάδα συνετρίβη εντός έδρας 3-1 από τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Για την ομάδα της Καστίλλης ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία, ενώ οι Ανδαλουσιάνοι έχουν στα τρία τελευταία ματς συγκομιδή ενός πόντου.

Το Σάββατο

Σε ένα ματς χορταστικό από φάσεις και γκολ η Σεβίλλη συνέτριψε τη Θέλτα με 4-2. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 5΄με τον Κλοντέ και έκλεισε στο 88΄με τον Μουνίρ.

Η Θέλτα ισοφάρισε 1-1 με τον Άσπας στο 10΄και πήρε προβάδισμα με τον Νολίτο στο 36΄. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν απαντήσεις, με τον Εν Νεσιρί, με τον Εσκουδέρο και τελικώς με τον Μουνίρ.

Σε ένα κακό ματς, δίχως ευκαιρίες, Βιγιαρεάλ και Ρεάλ Μαδρίτης «κόλλησαν» στο 1-1 στο «Κεράμικα». Οι «μερένχες» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μπενζεμά, προηγήθηκαν μόλις στο 2'. Η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε με πέναλτι (ανατροπή του Τσουκβουέζε από τον Κουρτουά) που εκτέλεσε ο Ζεράρ Μορένο.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν η Λεβάντε και η Έλτσε στο εναρκτήριο παιχνίδι του Σαββάτου για τη 10η αγωνιστική της La Liga. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στα μισά της επανάληψης, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής -και ακροτελεύτιο χρονικά ματς της ημέρας- η Ατλέτικο επικράτησε της Μπαρτσελόνα μόλις για δεύτερη φορά στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις των δύο ομάδων! «Χρυσός» σκόρερ για τους Μαδριλένους ο Καράσκο, ο οποίος βρήκε δίχτυα ύστερα από τραγικό λάθος του Τερ Στέγκεν για το τελικό 1-0.

Την Παρασκευή

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής της La Liga, αφού Οσασούνα κι Ουέσκα έμειναν στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Σιόβα (βασικός κι αναντικατάστατος) - που δεν έχουν κερδίσει ακόμη - πήραν τον 7ο πόντο τους (από ισάριθμες ισοπαλίες) αφού ναι μεν προηγήθηκαν με τον Σάντρο Ραμίρεθ (5') αλλά ισοφαρίστηκαν από τους Βάσκους που γλίτωσαν την 3η σερί ήττα χάρη σε γκολ του Νταβίντ Γκαρθία.

Το προφίλ της 10ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/11

Οσασούνα - Ουέσκα 1-1
(68' Νταβίντ Γκαρθία - 5' Σάντρο Ραμίρεθ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Λεβάντε - Έλτσε 1-1
(12' Mελέρο - 64' Μορέντε)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
(78΄πεν. Moρένο - 2' Μαριάνο)

Σεβίλλη - Θέλτα Βίγκο 4-2
(5' Κλοντέ, 45'+3' Ελ Νεσίρι, 85' Εσκουντέρο, 87' Ελ Χανταντί - 10' Άσπας, 36' Νολίτο)


Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-0
(45'+3' Καράσκο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11

Έιμπαρ - Χετάφε 0-0

Κάντιθ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1
(66' Ίσακ)

Γρανάδα - Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-3
(63' Nτουάρτε - 45'+2' Όσκαρ Πλάνο, 53' Μαριανάο, 90' Χότα)

Αλαβές - Βαλένθια 2-2
(2΄Ναβάρο 16΄πεν. Πέρεθ - 73΄Βαγιέχο, 77΄Σανμαρτίν)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μπέτις 4-0
(9' αυτ. Ρουίθ, 33' Κάπα, 59' Μουνιαΐν, 68' Μπερενγκέρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ