'Εμερι: Οικονομικοί οι λόγοι αποχώρησης των Κριστιάνο Ρονάλντο και Νέιμαρ από την La Liga!

Ο Ουνάι Έμερι αναφορικά απέδωσε την αποχώρηση των Νέιμαρ και Κριστιάνο Ρονάλντο από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, αλλά και την Ισπανική La Liga στα οικονομικά των συλλόγων και του πρωταθλήματος.

'Εμερι: Οικονομικοί οι λόγοι αποχώρησης των Κριστιάνο Ρονάλντο και Νέιμαρ από την La Liga!

Τα οικονομικά των ομάδων της Ισπανικής La Liga (σ. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ κι Ατλέτικο Μαδρίτης συζητούν για νέα μείωση αποδοχών των παικτών τους...), αλλά και του πρωταθλήματος εν γένει είναι θέμα συζήτησης, αλλά δεν είναι κάτι καινούριο.

Για τον Ουνάι Έμερι απλά η κρίση που πυροδότησε ο κορονοϊός επέτεινε το πρόβλημα και ως απόδειξη αναφέρει τις αποχωρήσεις των Νέιμαρ (2017) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2018), από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα αποδίδοντας της στις χαμηλότερες οικονομικές απολαβές (λόγω της υψηλής φορολογίας στην Ισπανία)

Ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ (και πρώην των Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν) που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας μίλησε ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανική εφημερίδα «El País» για την κατάσταση του πρωταθλήματος.

«Οι χαμηλότερες οικονομικές απολαβές έκαναν τους Νεϊμάρ και Κριστιάνο να φύγουν και το πρωτάθλημα να μειώσει τα ανοίγματά του. Η Μπάρτσα και η Ρεάλ στοιχηματίζουν σε νέους παίκτες που πιθανόν να πάρουν τον έλεγχο, αλλά χρειάζονται χρόνο.

Και μην ξεχνάμε ότι η επένδυση της Ρεάλ στο Εντέν Αζάρ μπορεί να γίνει μόνο από τους πέντε πλουσιότερους συλλόγους στον κόσμο και ότι η Μπαρτσελόνα επένδυσε τα χρήματα της στον Νεϊμάρ, αλλά δεν βρήκε έναν παίκτη σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές πρωτάθλημα στον κόσμο ήταν πάντα το ισπανικό, επειδή το καλύτερο ποδόσφαιρο παιζόταν εδώ. Για να συνεχίσει όμως, να συμβαίνει αυτό, πρέπει να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι όπου γίνονται πράγματα. Οι στατιστικές μας λένε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε», τόνισε ο Έμερι.