Εθνική Γερμανίας: Με Λεβ στον πάγκο στα τελικά του Εuro, παρά την ιστορική εξάρα!

Η Γερμανική Π.Ο. ξεκαθάρισε ότι ο Γιόακιμ Λεβ θα είναι ο εκλέκτορας των «πάντσερ» στο επικείμενο Euro παρότι το 6-0 από την Ισπανία, για το Nations League συνιστά την πιο βαριά ήττα στα χρονικά της Εθνικής Γερμανίας! 

Εθνική Γερμανίας: Με Λεβ στον πάγκο στα τελικά του Εuro, παρά την ιστορική εξάρα!

Ακούνητος από τον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας - τουλάχιστον μέχρι το φινάλε του προσεχούς Euro - είναι ο Γιόακιμ Λεβ κι ούτε η 6αρα από την Ισπανία στην Σεβίλλη, το βράδυ της Τρίτης (17/11), για τον 4ο όμιλο, της 1ης Κατηγορίας του Nations League, που αποτελεί την πλέον ευρεία ήττα που υπέστησαν ποτέ τα «πάντσερ» στάθηκε ικανή να τον μετακινήσει!

Κάτι που έγινε σαφές, στην ανακοίνωση του προέδρου της Π.Ο. της Γερμανίας, Φριτζ Κέλερ, μετά τις αντιδράσεις των Γερμανών φιλάθλων και ΜΜΕ (που ζητούσαν το ...κεφάλι του) για τη μεγαλύτερη συντριβή της «νάσιοναλμανσαφτ» στα 89 χρόνια της ύπαρξης της, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βιώσαμε ένα μαύρο βράδυ Τρίτης, στην Σεβίλλη. που μας πληγώνει. Οι φίλαθλοι στο σπίτι, εγώ, ο προπονητής, οι παίκτες. Ήμουν τα αποδυτήρια μετά το τελικό σφύριγμα και αισθάνθηκα πως όλοι ήταν βαθιά απογοητευμένοι.

Είχα όμως την εντύπωση πως όλοι τους έχουν την θέληση να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Η νεανική μας ομάδα μπορεί να ωριμάσει από αυτό το πικρό αποτέλεσμα, σε ένα ματς που μας έλειψε μεταξύ άλλων η καρδιά και το πάθος».

Κουβέντα δηλαδή για τον προπονητή.
Άλλωστε τα είχε πει όλα ο τεχνικός διευθυντής (και παλαίμαχος άσος) Όλιβερ Μπίρχοφ, αμέσω μετά το ματς:

«Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή είναι ακλόνητη, αυτό το ματς δεν αλλάζει κάτι».

Όπως αποκαλύπτουν τα γερμανικά ΜΜΕ, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, κατά την επιστροφή της αποστολής από την Ισπανία, έλαβε χώρα σύσκεψη κορυφής, στην οποία πήραν μέρος ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μαζί με τους Μπίρχοφ και Λεβ.

Αυτή έβγαλε νικητή τον Λεβ, καθώς οι τρεις τους συμφώνησαν πως δεν θα υπάρξει αλλαγή και ο άνθρωπος που βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας τα τελευταία 14 χρόνια είναι αυτός που θα την καθοδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση: στην τελική φάση του Euro 2020 που θα γίνει το καλοκαίρι του 2021.

Λεβ: Μαύρη βραδιά...

Νωρίτερα ο Γερμανός εκλέκτορας κατά τις καθιερωμένες δηλώσεις μετά τα ματς είχε μιλήσει κι εκείνος για «μαύρο βράδυ» ενώ δεν ήταν σε θέση να δώσει εξήγηση για ότι είχε συμβεί:

«Πραγματικά, δεν ξέρω τι συνέβη στην ομάδα. Δεν κάναμε, σχεδόν, καμία ευκαιρία και χάσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Είναι μια μαύρη βραδιά για τη Γερμανία. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά, για να σκοράρουμε και να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά οι Ισπανοί ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς, πιο γρήγοροι και με περισσότερη ακρίβεια».

Όσο για το αν τίθεται πλέον θέμα (επανά)κλήσης των Μίλερ, Χούμελς και Μπόατενγκ, απάντησε: «Είπαμε ότι θα εμπιστευτούμε τους παίκτες μας, βρισκόμασταν στο σωστό δρόμο, ακόμα κι αν δεν φανταζόμουν ότι ήμουν τόσο μακριά. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να φωνάξουμε τους παλιούς παίκτες».