Ντάνι Άλβες: Είπα, στον Μέσι, να μείνει στην Μπαρτσελόνα...

Ο Ντάνι Άλβες, παρότι δήλωσε ότι η Μπαρτσελόνα έχει απωλέσει την ποδοσφαιρική της ταυτότητα και φιλοσοφία αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι προέτρεψε τον επιστήθιο φίλο του, Λιονέλ Μέσι να μείνει στις τάξεις της

Ντάνι Άλβες: Είπα, στον Μέσι, να μείνει στην Μπαρτσελόνα...

Έχοντας 8ετή θητεία στην Μπαρτσελόνα (με 23 τρόπαια στο παλμαρέ του!) κι έχοντας δηλώσει πολλάκις ότι είναι «η ομάδα της καρδιάς του» ο Ντάνι Άλβες μίλησε στον Καταλανικό ραδιοσταθμό RAC 1 για την επικαιρότητα των «μπλαουγκράνα».

Εκεί ήταν σκληρός στις εκφράσεις του λέγοντας ότι έχουν χάσει την ποδοσφαιρική «ταυτότητα» και φιλοσοφία τους εξαιτίας της προηγούμενης διοίκησης (του Μπαρτομέου) η οποία άλλωστε τον εξώθησε σ' αποχώρηση:

«Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει την ταυτότητά της. Προσπαθεί να είναι μια εμπορική ομάδα, αντί να είναι μια ομάδα με τη δική της προσωπικότητα. Πριν υπέγραφε τους παίκτες που χρειάζονταν και ταίριαζαν με τη φιλοσοφία του συλλόγου, αλλά τώρα έχει υπογράψει πολλούς, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα για την ταυτότητα της. Η διοίκηση διέσυρε τον σύλλογο», τόνισε ο 37χρονος Βραζιλιάνος, δεξιός μπακ, ενώ στάθηκε και στην ταπεινωτική ήττα των Καταλανών από τη Μπάγερν στα προημιτελικά του, περσινού, Champions League.

«Το 8-2 ήταν πολύ σκληρό και είναι ένα χτύπημα για να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι κάνουν λάθος».

Εξάλλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Μέσι, ο οποίος ζήτησε τη γνώμη του για τι να κάνει αποκαλύπτοντας τι του απάντησε: «Μόλις με ρώτησε πού θα ήταν καλύτερος και όταν «έσκασε» το θέμα του καλοκαιριού, του είπα: «Πού θα είσαι καλύτερος από ό, τι στη Μπαρτσελόνα;"...»

Όσο για τη δική του αποχώρηση; Αποκάλυψε ότι θέλησε να γυρίσει μετά την σεζόν στη Γιουβέντους (2016-17) αλλά η διοίκηση της Μπάρτσα δεν ήθελε να παραδεχθεί το λάθος της μαζί του...

«Προσφέρθηκα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Πήγα στη Γιούβε για να αποδείξω ότι ήμουν ακόμη σε υψηλό επίπεδο. Ήθελα να επιστρέψω στην Μπάρτσα και με χρειαζόντουσαν αλλά δεν είχαν τα κότσια να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος με εμένα. Αν μου συμπεριφέρονταν, όπως νομίζω ότι άξιζα, θα έπαιζα μέχρι σήμερα για την Μπαρτσελόνα. Αγαπώ αυτόν το σύλλογο».