Ντόρτμουντ: «Καμία ρήτρα στο συμβόλαιο του Χάαλαντ. Δεν φεύγει το 2021»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Γιόακιμ Βάτσκε, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του Έρλινγκ Χάαλαντ που του επιτρέπει να φύγει το 2021 από τους Βεστφαλούς.

Ντόρτμουντ: «Καμία ρήτρα στο συμβόλαιο του Χάαλαντ. Δεν φεύγει το 2021»

Ξεκάθαρη ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ απέναντι στις φήμες για ρήτρα στο συμβόλαιο του επιθετικού της, Έρλινγκ Χάαλαντ, που του επιτρέπει να αποχωρήσει από τον σύλλογο το καλοκαίρι (2021). Ο Νορβηγός επιθετικός αποκτήθηκε από τους Βεστφαλούς μόλις τον περασμένο Γενάρη και παρότι ακόμα δεν έχει κλείσει έναν χρόνο στην ομάδα έχει καταφέρει να μαγνητίσει τα βλέμματα ουκ ολίγων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο 20χρονος επιθετικός μετράει ήδη 24 γκολ και 6 ασίστ σε 27 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις και το όνομά του βρίσκεται μεταξύ άλλων στο μεταγραφικό στόχαστρο των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι που «ερίζουν» για την απόκτησή του.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια ρήτρα στο συμβόλαιο του Χάαλαντ και δεν θα φύγει το 2021. Είναι ξεκάθαρη επιθυμία μας να μείνει για πολύ περισσότερο χρόνο ο Έρλινγκ και θέλουμε να πείσουμε εκείνον και τον μάνατζέρ του για κάτι τέτοιο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα το πετύχουμε.

Πιστεύω ότι ο Έρλινγκ νιώθε πολύ άνετα στην Ντόρτμουντ. Έκανε σίγουρα το σωστό βήμα τον περασμένο χειμώνα με να το μας επιλέξει. Προσωπικά πιστεύω ότι με το να κάνει το επόμενο βήμα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα ήταν μία λάθος απόφαση», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Γιόακιμ Βάτσκε, στη γερμανική εφημερίδα "Bild".

Το υπάρχον συμβόλαιο του Χάαλαντ με την Ντόρτμουντ ολοκληρώνεται το 2024, ενώ όσον αφορά την περίπτωση του τεχνικού της ομάδας, Λουσιάν Φαβρ, που η συνεργασία του με τους Βεστφαλούς ολοκληρώνεται το καλοκαίρι (2021), ο Βάτσκε υπογράμμισε πως από τη νέα χρονιά θα υπάρξει νέος κύκλος συζητήσεων για το μέλλον του προπονητή στον πάγκο.