La Liga: «Καθάρισε» νωρίς η Βιγιαρεάλ (highlights)

Χάρη σε δύο γκολ στο α' μέρος η Βιγιαρεάλ δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: «Καθάρισε» νωρίς η Βιγιαρεάλ (highlights)

Τα δύο γκολ που σημείωσε σε διάστημα 16 λεπτών στο α' ημίχρονο, αποδείχθηκαν υπεραρκετά για τη Βιγιαρεάλ προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Στο ακροτελεύτιο ματς της 8ης αγωνιστικής της La Liga που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε 2-0 χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Τσουκουέζε και Τόρες.

Την Κυριακή

Μετά από δύο αγωνιστικές όπου δεν είχε σκοράρει καν, χάνοντας σε ισάριθμες, η Ρεάλ Μπέτις όχι μόνο επέστρεψε στα γκολ αλλά και στις επιτυχίες. Επικράτησε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» με 3-1 της Έλτσε (χάρη σε 2 γκολ του Τέγιο) και την ξεπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα.

Mάλιστα θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο αλλά ο Φεκίρ απώλεσε πέναλτι (45'+1'). Όλα αυτά κόντρα σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από 4 αγωνιστικές (3ν. - 1 ισοπ.) δίχως ήττα.

Λίγο αργότερα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έδωσε μια σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση στο γήπεδο της Θέλτα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-3 και εν τέλει συνέτριψαν με σκορ 1-4 την ομάδα του Βίγκο, για να βρεθούν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, έστω και με ματς περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Στα άλλα δύο παιχνίδια της Κυριακής, η Βαλένθια ήρθε ισόπαλη 2-2 με Χετάφε, ενώ βαθμούς μοιράστηκαν και οι Γρανάδα, Λεβάντε με σκορ 1-1.

Τα ματς του Σαββάτου

Mε το 1-1 κόντρα στην Αλαβές η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο -8 από τη Ρεάλ (με ένα ματς λιγότερο).

Η Αλαβές προηγήθηκε στο 31' από γκάφα του τερματοφύλακα Νέτο και γκολ του Ριόχα. Στο 62' έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Ζότα και στο επόμενο λεπτό δέχθηκε την ισοφάριση από τον Γκριεζμάν.

Με... φόρα από τον αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ που πέτυχε δύο γκολ δίνοντας τη νίκη στην Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2) ο Ζοάο Φέλιξ «ξαναχτύπησε» δις κι οι «κολτσονέρος» πέτυχαν νέα τριάρα (3-1, αυτή τη φορά) στην Παμπλόνα, κατά της Οσασούνα, παρότι Λουίς Σουάρες και Σαούλ έμειναν στην πρωτεύουσα.

Μάλιστα ο Πορτογάλος θα μπορούσε να κάνει και χατ τρικ αλλά έχασε πέναλτι (48', δοκάρι). Στο σίδερο έστειλε την μπάλα κι ο Βιτόλο στο επόμενο λεπτό.
Για την ομάδα του Σιμεόνε ήταν η 3η σερί νίκη, ενώ οι Βάσκοι προέρχονται από 3 ματς δίχως ήττα.

Νωρίτερα η Αθλέτικ Μπιλμπάο, με ανατροπή, σε 10 λεπτά (από το 76' ως το 86') επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας, στο «Σαν Μαμές», 2-1, τη Σεβίλλη.

Ήταν η τρίτη σερί ήττα για τους Ανδαλουσιάνους, που στους τέσσερις τελευταίους αγώνες έχουν μόλις έναν πόντο συγκομιδής.

Πριν απ' όλα αυτά, σε... υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης το εντός έδρας ματς του Σαββάτου (31/10) με αντίπαλο την Ουέσκα, στο εναρκτήριο ματς της ημέρας για την 8η αγωνιστική της La Liga.

Οι «μερένχες» προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο κι έφτασαν εύκολα στο τελικό 4-1, με τον Καρίμ Μπενζεμά να βρίσκει δίχτυα δύο φορές για τους Μαδριλένους, μία σε κάθε ημίχρονο.

Την Παρασκευή

Είναι η ευχάριστη έκπληξη της La Liga και το επιβεβαίωσε και την 8η αγωνιστική. Ο λόγος για την Κάντιθ, η οποία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Εϊμπάρ και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέσσερα παραγωγικά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν αρκετά για την Κάντιθ προκειμένου να σκοράρει δύο φορές και να πάρει ένα ακόμα «τρίποντο». Ο Νεγρέδο άνοιξε το σκορ στο 36' και ο Σάντσες στο 40' διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Το προφίλ της 8ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10

Έιμπαρ - Κάντιθ 0-2
(36' Νεγρέδο, 40' Σάντσες)

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10

Ρεάλ Μαδρίτης - Ουέσκα 4-1
(40' Αζάρ, 45', 90' Μπενζεμά, 54' Βαλβέρδε - 74' Φερέιρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 2-1
(76' Μουνιαίν, 86' Σάνσετ - 9' Εν Νεσίρι)


Οσασούνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(80' Μπούντιμιρ - 43', 69' Ζοάο Φέλιξ, 88' Τορέιρα)

Αλαβές - Μπαρτσελόνα 1-1
(32' Ριόχα - 63' Γκριεζμάν)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11

Ρεάλ Μπέτις - Έλτσε 3-1
(7' Σανάμπρια, 29', 56' Τέγιο - 60' Φερνάντες)

Θέλτα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-4
(77' πέν. Άσπας - 24' Νταβίντ Σίλβα, 34' Οϊαρθάμπαλ, 54', 81' Βίλιαν)

Γρανάδα - Λεβάντε 1-1
(8' Ματσίς - 34' Βέθο)

Βαλένθια - Χετάφε 2-2
(23' Μούσα, 90' πέν. Σολέρ - 87' Ερνάντες, 90'+ Ροντρίγκες)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-0
(21' Τσουκουέζε, 37' Πάου Τόρες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ