Η Πάσος Φερέϊρα «προσγείωσε» την Πόρτο

Ήττα για την Πόρτο λίγες ημέρες μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού. Η Πάσος Φερέιρα επικράτησε με σκορ 3-2 για τη Liga NOS.

Η Πάσος Φερέϊρα «προσγείωσε» την Πόρτο

Δεν κράτησαν και πολύ τα χαμόγελα στην Πόρτο. Λίγες ημέρες μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού για τη φάση των ομίλων του Champions League ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Οι "Δράκοι" αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Πάσος Φερέιρα και γνώρισαν την ήττα με σκορ 3-2. Μία ήττα που θα ανοίξει τη διαφορά από την κορυφή αν η Μπενφίκα τη Δευτέρα περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μποαβίστα.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη που παρέταξε κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 11' άνοιξαν το σκορ με τον Γιαν. Στο 43' ο Εουστάκουιο έκανε το 2-0 για την Πάσος Φερέιρα και έβαλε την αντίπαλο του Ολυμπιακού με την πλάτη στον τοίχο.

Οι "Δράκοι" κατάφεραν να μειώσουν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Στην επανάληψη η Πάσος Φερέιρα (έφτασε τους οκτώ βαθμούς και πλησίασε την Πόρτο στον πόντο) μπήκε πάλι δυνατά στο γήπεδο και στο 58' ο Κόστα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 3-1. Η ομάδα του Κονσεϊσάο το πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και κατάφερε στο 78' να μειώσει σε 3-2 με τον Οτάβιο.

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Κορόνα, Λεϊτέ, Εμπεμπά, Μαναφά, Γκρούζιτς (46' Νακαζίμα), Ουρίμπε (46' Λουίς Ντίας), Ολιβέιρα, Μαρεγκά (66' Ταρέμι), Οτάβιο, Εβανίλσον (72' Πέπε).