Χλεμπ: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πήγα στη Μπαρτσελόνα!»

Ο Αλεξάντερ Χλεμπ μίλησε για τη μετάβασή του από την Άρσεναλ στη Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2008 και δηλώνει μετανιωμένος που έφυγε από το Λονδίνο για να ντυθεί στα μπλαουγκράνα...

Χλεμπ: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πήγα στη Μπαρτσελόνα!»

Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 39 ετών, ωστόσο ακόμα και σήμερα ο Αλεξάντερ Χλεμπ ταλαιπωρείται από ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Για ποιο λόγο τον Ιούλιο του 2008 «μετακόμισε» από την Άρσεναλ στη Μπαρτσελόνα.

Ο Λευκορώσος πρώην πλέον ποδοσφαιριστής «έφτιαξε» το όνομά του κατά τη θητεία του στο Λονδίνο, γι' αυτό άλλωστε έκανε και το βήμα στην ομάδα της Καταλονίας, όπου ωστόσο δεν θύμισε ποτέ τον εξαιρετικό μεσοεπιθετικό που αγωνιζόταν με τη φανέλα των «κανονιέρηδων».

Μιλώντας για το ζήτημα, ο ίδιος τόνισε: «Το σκέφτομαι ακόμα και σήμερα και δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε και γιατί πήρα αυτή την απόφαση. Τότε η Μπαρτσελόνα ήταν το κορυφαίο κλαμπ στον κόσμο, όμως ήμουν ευτυχής στην Άρσεναλ. Είχα τα πάντα εκεί, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έφυγα!».

Και κατέληξε ο ΧλεμπΗ Μπάρτσα είναι ένα φανταστικό κλαμπ, όμως δεν έπαιξα εκεί όσο έπαιζα στην Άρσεναλ. Ήταν δικό μου λάθος, είχαν γίνει αρκετά πράγματα στην προσωπική μου ζωή και ξεκίνησα νευρικά και επιθετικά στη Μπαρτσελόνα. Δεν είναι οτι δεν με εμπιστεύτηκε ο Γκουαρντιόλα, ήταν δικό μου λάθος. Όταν είσαι ευτυχισμένος δε μια ομάδα, πρέπει να παραμείνεις εκεί».