ΕΠΙΣΗΜΟ: Χειμερινή διακοπή στην Premier League από την σεζόν 2019-20

Η Premier League γνωστοποίησε την προσθήκη χειμερινής διακοπής στο αγγλικό πρωτάθλημα από την σεζόν 2019-2020. 

ΕΠΙΣΗΜΟ: Χειμερινή διακοπή στην Premier League από την σεζόν 2019-20

Η Prempier League ανακοίνωσε μία ιστορική απόφαση το μεσημέρι της Παρασκευής 8/6, αφού τη σεζόν 2018-2019 θα καθιερώσει χειμερινή διακοπή στο πρωτάθλημα. Αποτελεί μία πρωτόγνωρη απόφαση για τα αγγλικά δεδομένα, αφού μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία διακοπή στο πρωτάθλημα, ακόμα και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το παραπάνω εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Bundesliga με διακοπή ενός μήνα, με σκοπό την ξεκούραση των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, στην Premier League η διακοπή θα έχει δύο βασικές διαφορές από το γερμανικό μοντέλο. Η διακοπή θα πραγματοποιείται το Φεβρουάριο, όχι τον Ιανουάριο και θα διαρκεί δύο εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα θα αγωνίζονται οι μισές δέκα ομάδες και τη δεύτερη οι υπόλοιπες, ώστε οι ποδοσφαιριστές να ξεκουράζονται για μία εβδομάδα.

Η αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Premier League και η EFL δούλεψαν από κοινού για να πραγματοποιήσουν το εν λόγω πλάνο, καθώς έπρεπε να γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις στις διοργανώσεις τους.

«Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή για το αγγλικό ποδόσφαιρο και μία η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει τις ομάδες και τη χώρα. Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε ένα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα και τα τελευταία χρόνια εργαζόμασταν για να βρούμε μία λύση. Η σημερινή ανακοίνωση αποδεικνύει ότι μπορούμε να έρθουμε κοντά για το καλό του παιχνιδιού. Επίσης, έχουμε βρει τρόπο να δώσουμε στους παίκτες ένα διάλειμμα που είχαν ανάγκη στη μέση της σεζόν, διατηρώντας παράλληλα το αγαπητό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στη θέση του. Όταν θα κατευθυνόμαστε προς τις μεγάλες καλοκαιρινές διοργανώσεις στο μέλλον, είμαστε σίγουροι ότι αυτό το διάλειμμα στη μέση της σεζόν θα αποδειχθεί πολύτιμη προσθήκη για τους παίκτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής ομοσπονδίας, Μάρτιν Γκλεν.