Το ισπανικό «κλάσικο» με σφραγίδα Θρύλου!

Ο Αντώνης Φουντής γράφει για την πιθανότητα συνύπαρξης δύο πρώην «ερυθρόλευκων» προπονητών στις κορυφαίες ισπανικές ομάδες και το τι θα σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό. 

Το ισπανικό «κλάσικο» με σφραγίδα Θρύλου!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε το νταμπλ στη πρώτη χρονιά του στο πάγκο της Μπαρτσελόνα και μάλιστα λίγο έλειψε να κατακτήσει και αήττητος το πρωτάθλημα αν δεν έχανε μια στροφή πριν το φινάλε της Πριμέρα σε αδιάφορο ματς από την Λεβάντε.

Ο Μιτσελ Γκονζάλεθ θεωρείται αυτή τη στιγμή πρώτος υποψήφιος να αναλάβει την ομάδα στην οποία μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής. Την Ρεάλ Μαδρίτης!

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν τη νέα σεζόν, τα δυο μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ να έχουν στους πάγκους τους, δύο πρώην προπονητές του Ολυμπιακού; Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πάνω από όλα όμως, αποτελεί μέγιστη τιμή για τον Ολυμπιακό και φυσικά μιλάμε για τη μεγαλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσε να έχει ο σύλλογος στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη…

Όταν στα βιογραφικά των δύο κόουτς εμφανίζεται ο Ολυμπιακός, όταν το όνομα του «ερυθρόλευκου» συλλόγου περνάει από στόμα σε στόμα μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ, πως αλλιώς να το χαρακτηρίσεις και πώς να μη παραδεχθείς ότι οι Πειραιώτες έχουν πια καταξιωθεί μεταξύ των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης; Και να είστε βέβαιοι ότι το όνομα του Ολυμπιακού θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο αν ευδοκιμήσει η συνεργασία Ρεάλ-Μίτσελ, όταν παραμονές του «κλάσικο» θα μιλούν όλοι για την μονομαχία δύο πρώην τεχνικών του Θρύλου. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο πολύ διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα ο Ερνέστο. Ούτε πόσα δημοσιεύματα έχουν γίνει στην Ισπανία για το ότι «ο Βαλβέρδε λατρεύεται στον Πειραιά σαν Θεός».

Ο Ολυμπιακός συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, ήταν αυτός που έβαλε ένα λιθαράκι στην πορεία των δύο κόουτς. Που τους ανέβασε ένα σκαλοπάτι επάνω, που τους καταξίωσε στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μιλούν τώρα όλοι για το έργο του Βαλβέρδε στην Μπάρτσα και να θεωρείται νο 1 υποψήφιος διάδοχος του Ζινεντίν Ζιντάν στη «βασίλισσα» ο Μίτσελ. Μαζί τους δικαιωματικά παίρνει πόντους και ο Ολυμπιακός! Ο οποίος εκτός των δύο Ισπανών προπονητών έχει να υπερηφανεύεται και να επιδείξει στο παλαμαρέ του και τον Πορτογάλο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που πήρε νταμπλ στην Γαλλία με την Μονακό και την οποιία ανέστησε και έφθασε μέχρι τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον έτερο των Πορτογάλων κόουτς, Μάρκο Σίλβα, που έφυγε από τη χώρα του για μια ευρωπαϊκή καριέρα σχετικά άγνωστος και χάρη στον Θρύλο, κάνει καριέρα στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, όπου μετά τις Χαλ και Γουότφορντ ανέλαβε τώρα τις τύχες της Εβερτον. Και συνεχίζει να στάζει μέλι για τον Ολυμπιακό…