Premier League: Ο Βάρντι έσπασε παράδοση 47 ετών με Άρσεναλ (highlights)

Ο Τζέιμι Βάρντι ήρθε από τον πάγκο για να πετύχει στο 80΄ το γκολ της νίκης 1-0 της Λέστερ επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο για την 6η αγωνιστική της Premier League. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία.

Premier League: Ο Βάρντι έσπασε παράδοση 47 ετών με Άρσεναλ  (highlights)

Η Λέστερ είχε 47 χρόνια να νικήσει την Άρσεναλ στο Λονδίνο και τα κατάφερε απόψε χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Τζέιμι Βάρντι στο 80΄.

Ο βετεράνος στράικερ δεν ξεκίνησε τον αγώνα αλλά από τη στιγμή που μπήκε ήταν διαρκής απειλή για τους κανονιέρηδες και κατάφερε να τους πληγώσει στο φινάλε.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λουίζ (50’ Μουστάφι), Μπεγερίν, Τίρνεϊ (81’ Ενκετιά), Μαγκαλιάες, Τζάκα, Παρτέι, Σακά (65’ Πεπέ), Θεμπάγιος, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Έβανς, Φουχς, Καστάιν, Τζάστιν, Μεντί, Φοφανά, Πράε (60’ Βάρντι), Τίλεμανς, Μπαρνς (75’ Ουντέρ), Μάντισον (84’ Ολμπράιτον)

Η Νιούκαστλ πήρε 1-1 από τη Γουλβς χάρις σε ένα γκολ που σημείωσε στο 88΄ο Μέρφι με εκτέλεση φάουλ που αιφνιδίασε τον Ρούι Πατρίσιο.

Η Γουλβς που είχε στην αρχική ενδεκάδα τον Ποντένσε νόμιζε ότι είχε καθαρίσει το ματς όταν στο 81’ ο Χιμένες με απίθανο σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο «Σεν Μέρις» ολοκληρώθηκε το αήττητο της Έβερτον στη φετινή Premier League. Η Σαουθάμπτον με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο νίκησε 2-0 τα «ζαχαρωτά» και μείωσε την διαφορά που την χωρίζει από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι «άγιοι» άνοιξαν το σκορ στο 27’ με το γκολ του Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ και μόλις οκτώ λεπτά αργότερα (35’) διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Άνταμς. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προσπάθησε στη συνέχεια να φτάσει στα γκολ, ωστόσο όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά έμεινε και με δέκα παίκτες στο 72’ λόγω αποβολής του Ντίνι για μαρκάρισμα στον Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Mετά από δύο νίκες (με Άρσεναλ, στο πρωτάθλημα και Πόρτο στο Champions League) η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις ...γκέλες αφού στο εναρκτήριο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της Premier League άφησε δύο βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, κόντρα στην Γουέστ Χαμ.

Μάλιστα στο 1-1 τα «σφυριά» που δε... λύγισαν από την πίεση της ομάδας του Γκουαρντιόλα προηγήθηκαν με... ακροβατικό γκολ του Αντόνιο (18') και μόνο η είσοδος του Φόντεν, στην ανάπαυλα, κατάφερε να φέρει την ισοφάριση (51') για τους «πολίτες» που έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 4 ματς του στο πρωτάθλημα!

Στα θετικά για τους «σίτιζενς» η επάνοδος του Ντε Μπρούινε (σ. είχε χάσει τα δύο προηγούμενα ματς) αλλά ο Βέλγος δεν κατάφερε να τους οδηγήσει στη νίκη κόντρα στους, ισόβαθμους τους, Λονδρέζους.

Η Μάντσεστερ Σίτι αγωνίστηκε με τους: Έντερσον, Ζιντσένκο (78' Γουόκερ), Ρούμπεν Ντίας, Γκαρσία, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα (68' Ντε Μπρούινε), Ρόντρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Αγκουέρο (46' Φόντεν), Στέρλινγκ.

Στο μεταξύ ούτε τώρα κατάφερε η Φούλαμ να κάνει την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League. Ηττήθηκε εντός έδρας από την Κρίσταλ Πάλας με 2-1 με τους φιλοξενούμενους να συντηρούνται έτσι στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Στο ντέρμπι της ημέρας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι μάλλον απογοήτευσαν όσους περίμεναν με ανυπομονησία τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και οι «κόκκινοι διάβολοι» διατηρήθηκαν στη 15η θέση της Premier...

Το βράδυ, η Λίβερπουλ χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με ανατροπή και έπιασε στην κορυφή την Έβερτον, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Οι πρωταθλητές βρέθηκαν να κυνηγάνε από νωρίς στο σκορ με το πέναλτι του Μπέργκε (13') και ισοφάρισαν λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Φιρμίνο. Στην επανάληψη είχαν ένα καλό δεκάλεπτο, σκόραραν με τον Σαλάχ αλλά το γκολ ακυρώθηκε με χρήση VAR στο 62'. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ζότα με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μανέ (ήταν μέσα και στο 1-1) διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια έδρα όπου πριν από μερικές εβδομάδες η Λίβερπουλ είχε διασυρθεί με επτά γκολ στην... πλάτη, η Λιντς Γιουνάιτεντ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει διπλό, αφού είχε στις τάξεις της έναν εκπληκτικό Πάτρικ Μπάμφορντ!

O 27χρονος επιθετικός βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα το βράδυ της Παρασκευής (23/10), πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 19 λεπτά στο β' μέρος του αγώνα με την Άστον Βίλα και οδήγησε τα «παγώνια» σε εντυπωσιακή νίκη με σκορ 3-0!

Το προφίλ της 6ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10

Άστον Βίλα – Λιντς 0-3
(55', 67', 74' Mπάμφορντ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(18' Αντόνιο - 51' Φόντεν)

Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-2
(90' Κάιρνεϊ - 8' Ρίντεγουάλντ, 64' Ζάχα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1
(41' Φιρμίνο, 64' Ζότα - 13' Μπέργκε)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

Σαουθάμπτον – Έβερτον 2-0
(27’ Γουόρντ-Πρόουζ, 35’ Άνταμς)

Γουλβς – Νιουκάστλ 1-1
(81΄Χιμένες - 88' Μέρφι)

Άρσεναλ – Λέστερ 0-1
(80΄Βάρντι)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/10

20.30: Μπράιτον – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον
23.00: Μπέρνλι – Τότεναμ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ