Σίρλε για Μουρίνιο: «Βάρβαρος τύπος, γιατί το κάνει αυτό σε ανθρώπους;»

Ο Αντρέ Σίρλε αναφέρθηκε στην περίοδο που αγωνιζόταν στην Τσέλσι υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, τονίζοντας την ασφυκτική πίεση που του ασκήθηκε στο Λονδίνο από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Σίρλε για Μουρίνιο: «Βάρβαρος τύπος, γιατί το κάνει αυτό σε ανθρώπους;»

Ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή αποτελεί αναμφίβολα ο Αντρέ Σίρλε, ο οποίος παρότι αγωνιζόταν στο υψηλότερο επίπεδο, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Ο ίδιος αποκάλυψε κάποια περιστατικά που εξηγούν την απόφασή του, καθώς δείχνουν την αφόρητη πίεση που ένιωθε όντας ποδοσφαιριστής σε κορυφαίο επίπεδο.

Κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με την περίοδο που αγωνιζόταν στην Τσέλσι υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο τον οποίο ο Γερμανός άσος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «βάρβαρο» για τις τακτικές που ακολουθούσε!

Ο ίδιος ο Σίρλε είπε μεταξύ άλλων για το θέμα: «Είναι ένας βάρβαρος τύπος. Πάντα σκεφτόμουν "Πώς το κάνει αυτό; Πώς μου συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο; Γιατί το κάνει αυτό σε ανθρώπους;

Τώρα πλέον, έχω καταλάβει τι ζητούσε από μένα. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτά που ζητούσε από μένα εξαιτίας όλης αυτής της σκληρότητας και της ψυχολογικής πίεσης.

Τότε ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα. Συχνά οδηγούσα προς το σπίτι μετά από συζητήσεις που είχα μαζί του και πίστευα ότι δεν μπορούσα άλλο. Μου έβαζε μεγάλη πίεση.

Υπήρχαν παιχνίδια που έπαιζα βασικός και με έκανε αλλαγή στο ημίχρονο. Έπειτα, στο επόμενο παιχνίδι δεν ήμουν στην αποστολή και ήμουν στην εξέδρα. Δεν μπορούσα να το καταλάβω τότε και έχασα την αυτοεκτίμησή μου. Είχε πληγωθεί ο εγωισμός μου.

Προσπαθούσα να σκεφτώ τι συνέβαινε στο μυαλό του. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων είχα την αίσθηση ότι κοιτούσε μόνο εμένα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας