Γιουσκόβιακ: «Στην Πολωνία ετοιμάζουν τα γήπεδα για νοσοκομεία»

Ο Αντρέι Γιουσκόβιακ μίλησε για τη δραματική κατάσταση που βιώνει η Πολωνία με τον κορονοϊό.

Γιουσκόβιακ: «Στην Πολωνία ετοιμάζουν τα γήπεδα για νοσοκομεία»

O παλαίμαχος φορ του Ολυμπιακού (1995-96), Αντρέι Γιουσκόβιακ μίλησε στην πορτογαλική εφημερίδα A Bola με την ευκαιρία του αγώνα της Μπενφίκα με τη Λεχ Πόζναν (22/10, 19.55) για το Europa League.

Τον αναζήτησαν οι Πορτογάλοι καθώς είχε αγωνιστεί από το 1992 μέχρι το 1995 στην Σπόρτινγκ προερχόμενος από τη Λεχ Πόζναν, την ομάδα που τον ανέδειξε και για την οποία εργάζεται τώρα ενώ παράλληλα σχολιάζει παιχνίδια σε ένα πολωνικό κανάλι.

Ο μέγας Αντρέι Γιουσκόβιακ στο «ΦΩΣ»: «Μείνε εδώ, μου είχε πει ο Κόκκαλης, αλλά δεν γινόταν»

Ο Γιουσκόβιακ είπε στην Α Bola για τη ζωή του στην Πολωνία:

«Όλα είναι καλά με εμένα και την οικογένειά μου. Δουλεύω στις ακαδημίες της Λεχ Πόζναν, είμαι πρόεδρος ενός μικρού συλλόγου εδώ στην πόλη TPS Winogrady Poznan, στον οποίο παίζουν περίπου 200 παιδιά. Και σχολιάζω στο Canal +, το οποίο μεταδίδει τα πολωνικά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Γεννήθηκα 70 χιλιόμετρα από το Πόζναν, στο Γκόστιν. Σε ηλικία 17 ετών πήγα στη Λέχ, μετά έφυγα για τη Σπόρτινγκ, πήγα στον Ολυμπιακό, έκανα την καριέρα μου και επέστρεψα στο Πόζναν. Το Πόζναν είναι ιδανικό για εργασία, το βιοτικό επίπεδο εδώ είναι πολύ καλό, έχει αεροδρόμιο, πάρκα, λίμνες.

Στη ερώτηση πως είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό ο Γιουσκόβιακ είπε:

«Πριν από λίγες μέρες, το Πόζναν μπήκε στην κόκκινη ζώνη, υπάρχουν πολλές νέα κρούσματα. Στην Πολωνία, υπάρχουν περίπου 10.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Τα στάδια προετοιμάζονται ήδη για να γίνουν νοσοκομεία. Αλλά το πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού.

Τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μέχρι τις 21:00. Τα γυμναστήρια και οι πισίνες είναι κλειστά. Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θεωρούν ότι οι κανόνες δεν ισχύουν για όλους με τον ίδιο τρόπο. Οι εκκλησίες δεν έκλεισαν».