European Premier League: Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ σε συζητήσεις για τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και άλλες ομάδες από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία βρίσκονται σε συζητήσεις για την δημιουργία νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που έχει την στήριξη και της FIFA.

European Premier League: Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ σε συζητήσεις για τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση

Σε συζητήσεις για την συμμετοχή τους σε μια νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση βρίσκονται Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει ως σκοπό να εκτοπίσει το Champions League.

Μετά το δημοσίευμα της «Telegraph», που έκανε λόγο για σκέψεις της UEFA να αλλάξει τη μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση και να αυξήσει σε 36 τις ομάδες που μετέχουν στην φάση των ομίλων, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «SkySports» έφερε στο «φως» τη δράση για την δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού θεσμού.

Ο λόγος για το «European Premier League», το οποίο μάλιστα έχει την υποστήριξη τόσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIFA), όσο και αρκετών τραπεζικών οργανισμών (εκ των οποίων και η JP Morgan) που έδωσαν έγκριση για οικονομική εγγύηση αρκετών δις ευρώ.

Όπως σημειώνει το «SkySports», αρκετές ομάδες από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και την Ισπανία βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για να μετάσχουν στην συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία θα αγωνίζονται 18 ομάδες με αναμετρήσεις εντός κι εκτός έδρας. Μάλιστα, αυτές που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης μετά τους αγώνες, θα δώσουν εν συνεχεία νοκ-άουτ ματς για να αναδειχτεί ο νικητής.

Μάλιστα, το οικονομικό βραβείο για τις ομάδες που θα διακριθούν στον θεσμό αναμένεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, γεγονός που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών συλλόγων, πολύ περισσότερο μετά τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε στις ομάδες η πανδημία του κορονοϊού.

Για το σχετικό θέμα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του μηνός, ενώ δεν αποκλείεται η νέα διοργάνωση να κάνει πρεμιέρα ακόμα και το 2022. Τέλος, πέρα από την Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποψήφιες για να αγωνιστούν είναι από την Αγγλία και οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ.