FA: Δεν τιμωρείται ο Πίκφορντ για το μαρκάρισμα στον Φαν Ντάικ

Η πειθαρχική επιτροπή της αγγλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA) αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον τερματοφύλακα της Έβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ, για το σκληρό μαρκάρισμα στον Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ.

FA: Δεν τιμωρείται ο Πίκφορντ για το μαρκάρισμα στον Φαν Ντάικ

Την γλίτωσε (και) από την αγγλική Ομοσπονδία ο τερματοφύλακας της Έβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ, για το σκληρό του μαρκάρισμα στον Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ, κατά την διάρκεια του ντέρμπι των δύο συλλόγων στο Μέρσεϊσαϊντ το περασμένο Σάββατο (17/10) στην Premier League.

Ο πορτιέρε των «ζαχαρωτών» έπεσε άτσαλα πάνω στον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό των «κόκκινων», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο τελευταίος στους χιαστούς του γονάτου του.

Ο Φαν Ντάικ θα υποβληθεί σε επέμβαση και πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο ο Πίκφορντ δεν τιμωρήθηκε για την ενέργειά του ούτε από τον διαιτητή κατά την διάρκεια του ματς, αλλά ούτε και από την Ομοσπονδία που εξέτισε το βίντεο με το περιστατικό.

Όπως τονίζεται, το μαρκάρισμα ήταν ορατό από τον διαιτητή και ελέγχθηκε ακόμα και από το VAR, αλλά εκείνη την στιγμή αποφασίστηκε να μην τιμωρηθεί ο πορτιέρε των «μπλε». Η Ομοσπονδία μπορεί να επέμβει ακόμα κι αν έχει ληφθεί μία απόφαση από τον διαιτητή, ωστόσο αυτό συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιστάσεις, οι οποίες όμως δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δείτε το βίντεο με το μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ: