Βαλμπουενά: «Ο Νεϊμάρ απέχει έτη φωτός από Πελέ και Ρονάλντο»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC» αναφέρθηκε στο ρεκόρ του Νεϊμάρ, που έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Βραζιλίας ξεπερνώντας τον Ρονάλντο, και απάντησε για τη σύγκριση του άσου της Παρί με το «Φαινόμενο» και τον Πελέ.

Βαλμπουενά: «Ο Νεϊμάρ απέχει έτη φωτός από Πελέ και Ρονάλντο»

Τι κι αν ο Νεϊμάρ έφτασε τα 64 γκολ στη νίκη της Βραζιλίας με 4-2 επί του Περού για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της «σελεσάο», ξεπερνώντας τον Ρονάλντο που μετράει 62 τέρματα.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC» κάθε άλλο παρά έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ απάντησε και για τη σύγκριση του Νεϊμάρ τόσο με τον Ρονάλντο όσο και τον Πελέ, ο οποίος μετράει 77 γκολ με τη Βραζιλία.

«Η Βραζιλία έχει αναδείξει εντυπωσιακούς ποδοσφαιριστές. Παίκτες θρύλους όπως ο Πελέ, αλλά ακόμα και τον Ρονάλντο. Νομίζω όμως ότι αυτό που λείπει από τον Νεϊμάρ είναι οι κατακτήσεις τροπαίων, μεγάλων τροπαίων. Έχει κερδίσει μόνο μία φορά το Champions League με την Μπαρτσελόνα (σ.σ. 2014-15).

Τον είδαμε και στο Final 8 με την Παρί που η εμφάνισή του δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, ειδικά στον τελικό που δεν ήταν καθόλου καλός. Προσωπικά πιστεύω ότι απέχει έτη φωτός από παίκτες όπως ο Πελέ και ο Ρονάλντο, παρά το γεγονός ότι έσπασε το ρεκόρ του τελευταίου», είπε σχετικά.

Στη συνέχεια, σημείωσε: «Ο Νεϊμάρ εντυπωσιάζει στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο, το αν θα λάμψει με τις εμφανίσεις του στην Ligue 1. Στη σημερινή εποχή αν θέλει να πλησιάσει τέτοιους παίκτες (σ.σ. Πελέ, Ρονάλντο) - και λέω να πλησιάσει γιατί το να τους φτάσει θα είναι… πολύ πολύ πολύπλοκο - θα πρέπει να είναι πιο συνεπής και πιο αποτελεσματικός στις μεγάλες αναμετρήσεις.

Θα μπορούσε να λάμψει κόντρα στην Αταλάντα, αλλά με όλο τον σεβασμό, είναι η Αταλάντα ή… η Λειψία. Στα μεγάλα παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν στην Ευρώπη δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Για μένα, απέχει ακόμα πολύ μακριά από παίκτες σαν κι αυτούς (σ.σ. Πελέ, Ρονάλντο)».