«Άνω- κάτω» η Premier League με το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η δημοσιοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων προκάλεσε τρομερές αντιδράσεις από ομάδες και Κυβέρνηση στην Αγγλία

«Άνω- κάτω» η Premier League με το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο αγγλικό ποδόσφαιρο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, με στόχο να μειωθούν οι επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία, αλλά και ο αριθμός αγώνων.

Το πλάνο αυτό, με την ονομασία «Project Big Picture», προωθείται με την υποστήριξη των Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προβλέπει μείωση των ομάδων της Premier League από 20 σε 18, κατάργηση του League Cup και του Community Shield και γενναία χρηματοδότηση των μικρότερων κατηγοριών από την Premier League, τόσο βραχυπρόθεσμα (κονδύλι 250 εκατ. λιρών) όσο και μακροπρόθεσμα (το 25% των εσόδων της μεγάλης κατηγορίας).

Η δημοσιοποίηση του σχεδίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από την Premier League όσο και από τη βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», οκτώ ομάδες εναντιώνονται στη συγκεκριμένη πρόταση. Πρόκειται για τις Λιντς, Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον, Γουέστ Μπρομ, Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Φούλαμ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει και κόντρα μεταξύ των ομάδων και της Κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της EFL, Ρικ Πάρι, ανέφερε: «Είναι κάτι το οποίο φαίνεται ότι αποσκοπεί το γενικότερο καλό του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει πολύ τις ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου».

Από την πλευρά του και ο Γκάρι Νέβιλ εντόπισε «στοιχεία που μπορούν να μελετηθούν και πρέπει να τα δουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου κι όχι να το απορρίψουν αμέσως».

Από την πλευρά της, τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η διοργανώτρια αρχή της Premier League έδειξαν παντελώς αντίθετες με το συγκεκριμένο πλάνο, αναφέροντας ότι «θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το αγγλικό ποδόσφαιρο...».