Μακ Κέι: Το γκολ και το ματς της ζωής του! (vid)

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για το μεγαλύτερο ματς και το σπουδαιότερο/ωραιότερο γκολ στη μέχρι τώρα καριέρα του Μπάρι Μακ Κέι.

Μακ Κέι: Το γκολ και το ματς της ζωής του! (vid)

Στις 17 Απριλίου του 2016 οι φίλαθλοι της Σκωτίας έζησαν ένα διαφορετικό old firm. Η Σέλτικ ήταν ως συνήθως έτοιμη να πάρει ακόμη έναν τίτλο στη χώρα ενώ οι Ρέιντζερς επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν ξανά στην πρώτη κατηγορία μετά τη μεγάλη περιπέτεια και τον υποβιβασμό τους. Εκείνη την περίοδο αγωνίζονταν στην Τσάμπιονσιπ, μία κατηγορία κάτω δηλαδή από την παραδοσιακή αντίπαλό τους στη χώρα.

Στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκόβης το γήπεδο ήταν κατάμεστο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, σε νοκ- άουτ αναμέτρηση. Οι Ρέιντζερς του Μαρκ Γουορμπάρτον αιφνιδίασαν την Σέλτικ με ένα γκολ του Μίλερ στο 16΄. Η απάντηση ήρθε στο 50΄από τον Σβιατσένκο και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί μίλησε ο Μπάρι Μακ Κέι. Ο εξτρέμ που είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού βρήκε λίγο χώρο μακριά από την περιοχή και δοκίμασε ένα δεξί σουτ στέλνοντας την μπάλα στο «παράθυρο» της εστίας του Γκόρντον! Ένα φανταστικό γκολ που έβαλε μπροστά τους Ρέιντζερς στο 96'. Η Σέλτικ όμως κατάφερε ξανά να ισοφαρίσει, στο 106' με τον Ρόγκιτς και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο Μακ Κέι σκόραρε για την ομάδα του το τρίτο πέναλτι, συμπαίκτες και αντίπαλοι έχασαν από δύο, με μοιραίο για την Σέλτικ τον παίκτη που είχε ισοφαρίσει στην παράταση! Τον Ρόγκιτς.

Μια τεράστια πρόκριση για τους Ρέιντζερς του Μακ Κέι που δε συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του τίτλου καθώς στον τελικό τον επόμενο μήνα, στο ίδιο γήπεδο, έχασαν από την Χιμπέρνιαν με 3-2. Προηγήθηκαν έως το 80΄με 2-1 (το δεύτερο γκολ από ασίστ του Μακ Κέι), αλλά τότε ισοφαρίστηκαν και στο 90΄δέχτηκαν το γκολ της ήττας!

Στον ημιτελικό με την Σέλτικ αντίπαλος του Μακ Κέι, αλλά δεν αγωνίστηκε καθώς έμεινε στον πάγκο της ομάδας του, ήταν ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς!

Δείτε το φανταστικό γκολ του Μπάρι Μακ Κέι εναντίον της Σέλτικ σε εκείνο το μεγάλο παιχνίδι.