Μουντιάλ 2018: Χούλιγκαν που τρομάζουν, έτοιμοι για Μουντιάλ

Γερμανοί εναντίον Πολωνών, Σέρβοι εναντίον Κροατών, Σαουδάραβες εναντίον Ιρανών και φυσικά Ρώσοι εναντίον Αγγλών - Ο τρόμος της Ρωσικής αστυνομίας.

Μουντιάλ 2018: Χούλιγκαν που τρομάζουν, έτοιμοι για Μουντιάλ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αρχίζει σε λιγότερο από δυο εβδομάδες και εκτός από τους διοργανωτές και τις ομάδες, ολοκληρώνουν την προετοιμασίας τους και οι χιούλιγκανς των διαφόρων ομάδων που ετοιμάζονται να δώσουν τις δικές τους μάχες.

Οι Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν λόγο για πραγματικές συμμορίες και όπως αναφέρουν τους φοβίζουν άλλες κόντρες και λιγότερο αυτή ανάμεσα στους δικούς τους χούλιγκανς και αυτούς που θα ταξιδέψουν από την Αγγλία.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Ρωσικής αστυνομίας, θεωρείται δεδομένο ότι οι Ρώσοι χούλιγκανς θα έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά από αυτή που επέδειξαν πριν από μια τετραετία στη Μασσαλία καθώς αυτή τη φορά είναι στο σπίτι τους και όχι φιλοξενούμενοι. Θεωρείται δεδομένο ότι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί είναι αυτοί που με μεγάλη ευκολία επιδεικνύουν ακραία συμπεριφορά. Βέβαια η κόντρα τους με τους Άγγλους οπαδούς συνεχίζει να υφίσταται και αν προκληθούν λογικά θα απαντήσουν.

Οι αξιωματούχοι της Αστυνομίας έχουν ξεχωρίσει συγκεκριμένες κόντρα μεταξύ οπαδών. Πρόκειται για αυτές ανάμεσα σε Γερμανούς και Πολωνούς, σε Κροάτες και Σέρβους και σε Σαουδάραβες και Ιρανούς.

Η Oleg Siemionow, εκπρόσωπος των διοργανωτών, υπεύθυνη για ζητήματα οπαδών εξηγεί: «Περιμένω να έχουμε πιθανά συμβάντα μεταξύ των Κροατών και των Σέρβων, των Πολωνών και των Γερμανών και ακόμη των Σαουδαράβων και των Ιρανών, επειδή οι πρώτοι είναι Σουνίτες και οι δεύτεροι μουσουλμάνοι Σιίτες.

Οι Άγγλοι που δεν πάνε Ρωσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι ένας σημαντικός αριθμός οπαδών της Αγγλίας δεν θα βρεθούν στη Ρωσία φοβούμενοι τους ντόπιους χούλιγκαν. Η κόντρα που ξέσπασε πριν από τέσσερα χρόνια στη Μασσαλία είναι αυτή που τους κρατά μακριά από τη Ρωσία.

Η κόντρα Αράβων - Περσών

Η αιώνια έχθρα μεταξύ Αράβων και Περσών φοβίζει τους Ρώσους. Συνεχίζεται μέχρι σήμερα και επιδεινώνεται από θρησκευτικές διαφορές: η Σαουδική Αραβία είναι η ηγετική δύναμη των σουνιτών μουσουλμάνων και το Ιράν των σιιτών. Αυτό το θρησκευτικό σχίσμα αντικατοπτρίζεται στον ευρύτερο χάρτη της Μέσης Ανατολής, όπου άλλες χώρες έχουν σουνιτικές και άλλες σιιτικές πλειοψηφίες, και προσβλέπουν στην Τεχεράνη ή στο Ριάντ για υποστήριξη ή καθοδήγηση.
Ιστορικά η Σαουδική Αραβία, μια υπερσυντηρητική μοναρχία και γενέτειρα του Προφήτη του Ισλάμ, θεωρεί τον εαυτό της ως ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου. Αλλά το 1979 η ισλαμική επανάσταση στο Ιράν δημιούργησε ένα νέο είδος κράτους στην περιοχή, μια σιιτική θεοκρατία, που είχε σαφή στόχο να εξαγάγει αυτό το μοντέλο πέρα από τα δικά της σύνορα.