Ισπανία: Χωρίς θεατές στα γήπεδα έως το τέλος του έτους

H κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να διατηρήσει κλειστά τα γήπεδα στο κοινό έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Μάλιστα ενημέρωσε και την UEFA με σχετική επιστολή της.

Ισπανία: Χωρίς θεατές στα γήπεδα έως το τέλος του έτους

Η δράση στο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει αρχίσει εδώ και έναν μήνα σχεδόν, συγκεκριμένα από τις 12 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα γήπεδα της χώρας παραμένουν άδεια εξαιτίας του κορονοϊού.

Κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για καιρό ακόμα όπως φαίνεται, καθώς το νέο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, με πάνω από πέντε χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό.

Ανήσυχη η ισπανική κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων, όσον αφορά το ποδόσφαιρο τουλάχιστον, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Με αυτήν ενημέρωνε τον ισχυρό άνδρα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας ότι δεν προτίθεται να ανοίξει τα γήπεδα για τους φιλάθλους μέχρι το τέλος του 2020.

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση αποκλείει τα γήπεδα της Ισπανίας από το άνοιγμα προς τον κόσμο και αυτό αναμένεται να διαρκέσει για όλο το υπόλοιπο τρέχον έτος».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας