Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πανένκα, λόγω κορονοϊού

Ο θρυλικός Αντονίν Πανένκα σε ηλικία 71 ετών διαγνώστηκε θετικός από κορονοϊό και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πανένκα, λόγω κορονοϊού

Αγωνία στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου προκαλεί η είδηση ότι ο 71χρονος Τσέχος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Αντόνιν Πανένκα, νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθότι θετικός στον κορονοϊό.

«Ο Πανένκα βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Δεν θα σχολιάσουμε περισσότερο το πρόβλημα της υγείας του» ανέφερε η Μποέμιανς (ομάδα από την οποία αναδείχθηκε) με ανάρτησή της στο Twitter.

Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε ότι ο θρυλικός Τσέχος - που με τη διασημότερη εκτέλεση πέναλτι (με λόμπα) της ιστορίας είχε χρήσει την (τότε) Τσεχοσλοβακία πρωταθλήτρια Ευρώπης, κόντρα στη Δ. Γερμανία, το 1976, στο Βελιγράδι (2-2 κ.δ. 5-3 πεν.) - έχει προσβληθεί από τον ιό.

Έκτοτε πολλοί ποδοσφαιριστές επιχείρησαν την συγκεκριμένη εκτέλεση πέναλτι (επιτυχημένα ή μη...), που αποτελεί επίδειξη τεχνικής και ψυχραιμίας, αλλά έμεινε διαχρονικά ως εκτέλεση «αλά Πανένκα».