Η Νάπολι δεν ταξίδεψε, λόγω κορονοϊού κι η Γιουβέντους παίρνει το ματς «στα χαρτιά» 3-0

Παρότι η Ιταλική Λίγκα έδωσε το πράσινο φως διεξαγωγής του αγώνα με την Γιουβέντους - Νάπολι, για την Serie A οι «παρτενοπέι» δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψουν καθότι σε καραντίνα και έτσι οι «μπιανκονέρι» παίρνουν το ματς άνευ αγώνος 3-0

Η Νάπολι δεν ταξίδεψε, λόγω κορονοϊού κι η Γιουβέντους παίρνει το ματς «στα χαρτιά» 3-0

Το «θρίλερ» της υπόθεσης του αγώνα της Γιουβέντους με την Νάπολι, που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει σήμερα στις 21.45, για την 3η αγωνιστική της Serie A θα ολοκληρωθεί με ένα θλιβερό σκηνικό όπου μόνο η γηπεδούχος ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο. αφού η άλλη θα είναι στη βάση της, καθότι δεν της επιτρέπεται από τις αρχές να ταξιδέψει, αφού έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού των Ελμάς και Ζιελίνσκι.

Γεγονός που δεν απασχόλησε ιδιαίτερα την Ιταλική Λίγκα η οποία έδωσε το πράσινο φως για διεξαγωγή του αγώνα (όπως ήθελε άλλωστε η Γιουβέντους που είχε διατυμπανίσει από το Σάββατο το βράδυ ότι θα κατέβει κανονικά).

Ωστόσο η Νάπολι δεν δύναται να ταξιδέψει και σήμερα ή τη Δευτέρα θα βρεθούν στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του προπονητηρίου παίκτες και τεχνικό τιμ για να περάσουν εκεί τις 14 ημέρες της καραντίνας που τους επιβλήθηκε.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν σε νέους ελέγχους ανίχνευσης της πανδημίας.

Στους παρτενοπέι υπενθυμίζουν ότι μια παρόμοια απόφαση της Λίγκας για διεξαγωγή του αγώνα Νάπολι - Τζένοα, κανονικά, την περασμένη εβδομάδα - όταν η Τζένοα είχε μόνο 2 κρούσματα (και σήμερα 22 μ' αποτέλεσμα ν' αναβληθεί το Σαββατιάτικο ματς με την Τορίνο) είχε ως αποτέλεσμα να προσβληθούν οι ποδοσφαιριστές της.

Αδιάφορη για όλα τα ανωτέρω η Γιουβέντους ανακοίνωσε κανονικά αποστολή κι είναι έτοιμη να πάρει το ματς «στα χαρτιά», άνευ αγώνος, με 3-0.

Ωστόσο πέραν αυτού το βασικό ζήτημα είναι κατά πόσο είναι εναρμονισμένο το ιατρικό πρωτόκολλο της Ιταλικής Λίγκας με τα ισχύοντα από τις υγειονομικές αρχές προμηνύοντας, αν δεν αλλάξει κάτι, ότι θα κριθούν κι άλλοι αγώνες στα χαρτιά αφού στη γείτονα οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νεκρών από κορονοϊό έχουν πάρει, πάλι, την ανιούσα...