Πόρτο-Μαρίτιμο 2-3: Έκπληξη στο «Ντραγκάο», προβλημάτισαν οι «Δράκοι» (Highlights)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Πόρτο ηττήθηκε στο «Ντραγκάο» με σκορ 3-2 από τη Μαρίτιμο σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Αμπεντζαντέχ να κάνει απίστευτο ματς.

Πόρτο-Μαρίτιμο 2-3: Έκπληξη στο «Ντραγκάο», προβλημάτισαν οι «Δράκοι» (Highlights)

Θύμα έκπληξης έπεσε η Πόρτο, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από τη Μαρίτιμο με σκορ 3-2. Οι "Δράκοι" βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, αλλά από την άλλη προβλημάτισαν με την απόδοση τους. Η ομάδα του Κονσεϊσάο είχε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές και ολοκληρώθηκαν μετά από δέκα λεπτά καθυστερήσεων.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο παρέταξε την Πόρτο με διάταξη 4-3-3. Ο Ντιόγκο Κόστα υπερασπίστηκε την εστία της με τον Μαναφά να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Άλεξ Τέγες στο αριστερό. Εμπεμπά και Πέπε συνέθεσαν το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα. Στα χαφ έπαιξε δεξιά ο Οταβιο με τους Ντανίλο Περέιρα και Σέρτζιο Ολιβέιρα μαζί του. Στην επίθεση αγωνίστηκε ο Μαρεγκά στην κορυφή με τον Λουίς Ντίας αριστερά και τον Κορονά δεξιά.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έδειξε να έχει αρκετά θέματα ιδίως στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ και δημιουργικά δεν προβλημάτισε την Μαρίτιμο στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν χώρους και έβγαιναν στην επίθεση. Οι "Δράκοι" είχαν αρκετά θέματα στην άμυνα τους και ειδικότερα σε μπαλιές που γινόταν στην πλάτη της.

Στο 24' ο Πίνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε μία υποδειγματική επίθεση της Μαρίτιμο. Ήταν μία μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας και υπήρχε κενό στο κέντρο της. Ο Ροντρίγκο Πίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο αριστερό πλασέ σκόραρε για το 0-1. Οι "Δράκοι" κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 42' με καρφωτή κεφαλιά του Πέπε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ένας Πέπε που πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, αλλά πριν απ' αυτό είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από την επίθεση της Μαρίτιμο. Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Κονσεϊσάο προβλημάτιζε με την εικόνα της και με τους φιλοξενούμενους να πιστεύουν ότι μπορούν να φύγουν με το διπλό από το Ντραγκάο.

Ο Πίνιο στο 52' έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του κάνοντας το 1-2 σε ακόμα μία ολιγωρία της άμυνας. Από εκείνο το σημείο και μετά το σκηνικό άλλαξε στο "Ντραγκάο". Η Ομάδα του Κονσεϊσάο ήθελε όσο τίποτα άλλο να αποφύγει την ήττα. Βγήκε στην επίθεση και όσο περνούσε η ώρα πίεζε ασφυκτικά την Μαρίτιμο. Ο Κονσεϊσάο έβαλε στο παιχνίδι όποιον επιθετικό είχε στον πάγκο του. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, ανέλαβε δράση ο πορτιέρε της Μαρτίμο, ο Αμίρ Αμπεντζαντέχ, ο οποίος έπιανε τα άπιαστα.

Αποκορύφωμα των εντυπωσιακών του αποκρούσεων ήταν αυτή που έκανε στο καλοχτυπημένο πέναλτι του Πέπε. Μάλιστα ακόμα μία εξαιρετική απέκρουση έκανε στο 90+3 και στην κόντρα επίθεση ο Νούνα "εκτέλεσε" τον Ντιόγκο Κόστα και "έγραψε" το 1-3. Η Πόρτο κατάφερε να μειώσει στο 90+10 σε 2-3 με τον Οτάβιο. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού γνώρισε την εντός έδρας ήττα σε ατό το παιχνίδι και έδειξε ότι δεν είναι άτρωτη και ούτε τρομάζει.

Το 0-1 της Μαρίτιμο

Το 1-1 από την Πόρτο