Premier League: Εξάρα η Τότεναμ στη Γιουναιτεντ, εφτάρα η Βίλα στη Λίβερπουλ! (highlights)

Ιστορία έγραψε η Τότεναμ συντρίβοντας 6-1 εκτός έδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ λίγο αργότερα την ακολούθησε και η Άστον Βίλα που διέλυσε με 7-2 τη Λίβερπουλ, για την 4η αγωνιστική της Premier League (αποτελέσματα, βαθμολογία, σκόρερ).

Premier League: Εξάρα η Τότεναμ στη Γιουναιτεντ, εφτάρα η Βίλα στη Λίβερπουλ! (highlights)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με πέναλτι που κέρδισε στο 50ό δευτερόλεπτο, αλλά η Τότεναμ την έκανε σκόνη και θρύψαλα, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-4! Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Λονδρέζους οι Χάρι Κέιν και Σον που σημείωσαν δύο γκολ και μοίρασαν μία ασίστ ο καθένας για το τελικό 1-6!

Λίγο αργότερα, η Άστον Βίλα μάλλον... ζήλεψε το κατόρθωμα των «Spurs» και το ξεπέρασε, καθώς φιλοδώρησε με ΕΦΤΑ γκολ τη Λίβερπουλ σε μια ανεπανάληπτη βραδιά για τους «χωριάτες»! Τρία γκολ πέτυχε ο Ουάτκινς και δύο ο Γκρίλις, σε μια άνευ προηγουμένου συντριβή των «κόκκινων» με 7-2 στην έδρα της Βίλα!

Στην 5άρα (5-2) επί της Μάντσεστερ Σίτι και τις 3 διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα της Premier League «έμεινε» ψυχολογικά η Λέστερ με αποτέλεσμα να προσγειωθεί ανώμαλα από την Γουέστ Χαμ στο εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 4ης αγωνιστικής.

Τα «σφυριά» διέλυσαν 3-0 τις «αλεπούδες», που είναι αντίπαλοι της ΑΕΚ στον 7ο όμιλο του Europa League, και ζευγάρωσαν τις επιτυχίες τους δείχνοντας να συνέρχονται από τον αποκλεισμό στο League Cup (μεσοβδόμαδα, από την Έβερτον).

Μάλιστα η ομάδα του Μόγιες (απών, ξανά, λόγω κορονοϊού) στα νικηφόρα ματς της έχει συνολικό σκορ 7-0 και θα μπορούσε να έχει κι 8ο γκολ αν κεφαλιά του Ράϊς δεν σταματούσε στο δοκάρι.

Μόνο κατοχή μπάλας είχε η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που δεν έκανε σουτ στην αντίπαλη εστία...

Την ίδια στιγμή η Σαουθάμπτον νικώντας 2-0 την Γουέστ Μπρομ ζευγάρωνε τις επιτυχίες της αφήνοντας την αντίπαλο της προτελευταία μ' έναν πόντο.

Κόντρα στην ομάδα του Μπίλιτς οι «Άγιοι» βρήκαν σκορ κι από άλλους παίκτες πλην του Ινγκς που είχε σκοράρει και τα 3 τους τέρματα στις προηγούμενες 3 αγωνιστικές.

Τα ματς του Σαββάτου

Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική της Premier League, έμεινε μακριά από την επιτυχία η Mάντσεστερ Σίτι.

Έπειτα από το σοκαριστικό 5-2 από την Λέστερ εντός έδρας αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, στο Λιντς με τα τοπικά «παγώνια», που επέστρεψαν στην κορυφαία κατηγορία μετά από 16 χρόνια.

Ωστόσο δείχνουν αξιόμαχα. αφού προέρχονταν από 2 νίκες μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ με 4-3 στο «Άνφιλντ».

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα, παρότι προηγήθηκε (17') με το πρώτο φετινό τέρμα του Στέρλινγκ (έξυπνο τελείωμα) δεν κατάφερε να πάρει το ματς αφού το συγκρότημα του (κατά δήλωση του Καταλανού, προπονητικού, του «μέντορα») Μαρσέλο Μπιέλσα δεν τα παράτησε.

Ήταν μαχητική κι οι Ντάλας - Έιλινγκ υποχρέωσαν σε υπέροχες επεμβάσεις τον Έντερσον στο πρώτο μέρος πριν ο νεοεισελθών Ροντρίγκο (σ. ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λιντς) ισοφαρίσει (59') από κοντά, μετά από κόρνερ, εκθέτοντας για έναν ακόμη αγώνα τα αμυντικά προβλήματα των «πολιτών», που δεν επιλύθηκαν ούτε από τον Ρούμπεν Ντίας που έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ούτε από την επιστροφή του Λαπόρτ.

Ο, κορυφαίος μέσος του περασμένου Champions League, Kέβιν Ντε Μπρούινε είχε δοκάρι στο 3ο λεπτό, όπως κι ο Φόντεν (39'). με την Σίτι να έχει ευκαιρίες ως το φινάλε για δεύτερο γκολ, αλλά το ίδιο κι η Λιντς με τον Έντερσον ν' αποτρέπει δεύτερο γκολ του Ροντρίγκο, πριν σταματήσει και τον Μπάμφορντ.

Με το 1-1 να είναι, συμπερασματικά, δίκαιο.

Η Σίτι έπαιξε με τους: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Μεντί (71' Ακέ), Ντε Μπρούινε, Ρόντρι, Φόντεν, Τόρες (65' Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ (77' Φερναντίνιο), Στέρλινγκ

Η Νιουκάστλ επέστρεψε στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες για τη Νιουκάστλ, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι και πήρε την 2η της νίκη σε 4 αγωνιστικές στην Premier League, αντίθετα με την αντίπαλό της που μένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με ισάριθμες ήττες.

Μόλις στο 14ο λεπτό ο Μαξιμίν άνοιξε το σκορ. Στο 61΄ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γουέστγουντ, αλλά 4 λεπτά αργότερα ο Ουίλσον έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ίδιος στο 77΄με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Τέσσερα στα τέσσερα η Έβερτον κι επιστροφή της Τσέλσι στις νίκες με «καρέ»

Νωρίερα, την αψεγάδιαστη πορεία της στην Premier League συνέχισε η Έβερτον επικρατώντας εύκολα 4-2 της Μπράιτον, στο «Γκούντισον Παρκ» κι είναι επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα αφού έγινε η πρώτη ομάδα που έκανε το «4 στα 4» στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Αντσελότι, ήταν καταιγιστική (εν μέσω καταιγίδας...) με τον νεαρό Άγγλο, διεθνή, επιθετικό Κάλβερτ-Λιόυιν να σκοράρει για ένα ακόμη ματς (σ. πρώτος παίκτης των «ζαχαρωτών» που σκοράρει και στους 4 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος φτάνοντας τα 9 τέρματα στη σεζόν!) όπως και τον αναγγενημένο Χάμες Ροντρίγκες (δις μάλιστα) καθώς και τον Γέρι Μίνα (από ασίστ του Χάμες), υποχρέωσαν τους «γλάρους», που το πάλεψαν όσο μπορούσαν, στη 2η σερί ήττα τους, παρότι σκόραραν 2 γκολ σ' αμφότερες τις αναμετρήσεις.

Μοναδική σκιά για τους νικητές το λάθος του Πίκφορντ (ένα ακόμη τη φετινή σεζόν) στο πρώτο γκολ της Μπράιτον.

Νωρίτερα, έπειτα από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου (εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ κι εκτός έδρας 3-3 με την Γουέστ Μπρομ), αλλά και τον αποκλεισμό, μεσοβδόμαδα, στους «16» του League Cup από την συμπολίτισσα Τότεναμ, η Τσέλσι επέστρεψε στις επιτυχίες σ' ένα άλλο ντέρμπι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 2ο μέρος κι είχε πρωταγωνιστή τον,νεαποκτηθέντα, Mπεν Τσίλγουελ που άνοιξε το σκορ και δημιούργησε και το 2ο τέρμα.

Ο παίκτης που κόστισε 45 εκ. λίρες έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στα χρονικά των «μπλε» που σκοράρει και έχει ασίστ στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Είχε παίξει και με τα «σπιρούνια», τις προάλλες, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά όπως στην 100η εμφάνιση του στην Premier League.

Σε ματς πρωταθλήματος ντεμπουτάρισε κι ο γκολκίπερ Μεντί που φρόντισε ώστε για πρώτη φορά, την φετινή σεζόν, η εστία της ομάδας του Λάμπαρντ να μείνει απαραβίαστη.

Χαμηλές πτήσεις για τους «αετούς», αφού μετά από 2 τρίποντα, στο ξεκίνημα, ακολούθησαν δύο ήττες.

Tο πρoφίλ της 4ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (03/10)
Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 4-0
(50' Τσίλγουελ, 66' Ζουμά, 78' πεν. 82' πεν. Ζορζίνιο)

Έβερτον – Μπράιτον 4-1
(16' Kάλβερτ-Λιόυιν, 45+2' Γέρι Μίνα, 52', 70' Χάμες Ροντρίγκες - 41' Μοπάι, 92' Μπισούμα)

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(59' Ροντρίγκο - 17' Στέρλινγκ)

Νιουκάστλ – Μπέρνλι 3-1
(14΄Μαξιμίν, 65΄, 77΄Ουίλσον- 61΄ Γουέστγουντ)

ΚΥΡΙΑΚΗ (04/10)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Γουέστ Μπρομ 2-0
(41' Τζενέπο, 69' Ρομέου)

Λέστερ - Γουέστ Χαμ 0-3
(14' Αντόνιο, 34' Φορνάλς, 83' Μπόουεν)

Γουλβς - Φούλαμ 1-0
(56' Νέτο)

Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1
(61' Σάκα, 64' Πεπέ / 84' ΜακΓκόλντρικ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 6-1
(2' πεν. Φερνάντες / 4' Εντομπελέ, 7', 37' Σον, 31', 79' πεν. Κέιν, 51' Οριέ)

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 7-2
(4΄, 23΄, 39΄ Ουότκινς, 35΄ Μακ Γκιν, 55΄ Μπάρκλεϊ, 66΄, 75΄ Γκρίλις - 33΄, 60΄ Σαλάχ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ