La Liga: Διπλό της Ρεάλ στη Λεβάντε, «γκέλαρε» και η Μπαρτσελόνα! (highlights)

Νικηφόρα από την έδρα της Λεβάντε πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Μπαρτσελόνα έμεινε στην ισοπαλία εντός έδρας απέναντι στη Σεβίλλη. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Διπλό της Ρεάλ στη Λεβάντε, «γκέλαρε» και η Μπαρτσελόνα! (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-0 εκτός έδρας τη Λεβάντε, με γκολ των Βινίσιους (16') και Μπενζεμά (90'+5) και ανέβηκε στην κορυφή της ισπανικής λίγκας. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, ενώ ο Κουρτουά κράτησε όρθια τη Ρεάλ με εξαιρετικές επεμβάσεις.

«Σεφτέ» στις επιτυχίες έκανε η Αλαβές την φετινή σεζόν νικώντας στο ντέρμπι της Βασκωνίας την Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0.

Έτσι η ίδια βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη αφήνοντας εκεί (προτελευταία) την αντίπαλο της που μετρά δύο ήττες με το ίδιο αποτέλεσμα.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε και μια ακόμη Βασκική ομάδα, η Οσασούνα, η οποία επικράτησε της Θέλτα με 2-0. Ο Ρονγκάλια με μία «οβίδα» από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Βιγιάρ στο 23΄ενώ ο Καλέρι με κεφαλιά στο 76΄ σφράγισε τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Στο ακροτελεύτιο χρονικά ματς της ημέρας, η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία από την κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη, με σκορ 1-1. Μάλιστα οι Ανδαλουσιάνοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο ματς με τον Ντε Γιονγκ, για να απαντήσουν οι Καταλανοί με τον Κοουτίνιο, δύο γκολ που σημειώθηκαν μέσα στο δίλεπτο 8'-10'!

Τα ματς του Σαββάτου

Μετά το 6-1 επί της Γρανάδα στην πρεμιέρα της στην φετινή La Liga, ακολούθησε το 0-0 με την Ουέσκα (του Σιόβα) εκτός έδρας κι εκείνο με την Βιγιαρεάλ για την 5η αγωνιστική στο «Μετροπολιτάνο».

Ξανά με βασικό τον Λουίς Σουάρες (στο 70' τον αντικατέστησε ο Ντιέγκο Κόστα) - που τα δύο γκολ του, ως «κολτσονέρο», τα σκόραρε ερχόμενος από τον πάγκο - η ομάδα του Σιμεόνε τα βρήκε... μπαστούνια με το «κίτρινο υποβρύχιο» που μετά την 4άρα από την Μπαρτσελόνα ανασυντάχθηκε μετρώντας 4 πόντους συγκομιδής.

Μάλιστα η ομάδα του Ουνάι Έμερι (σε 13 αγώνες δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Σιμεόνε...) είχε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Ζεράρ Μορένο στο φινάλε.

Νωρίτερα, με την ...πέμπτη (απόπειρα) ήρθε η παρθενική επιτυχία της σεζόν για την Έιμπαρ που επικράτησε στο Βαγιαδολίδ της τοπικής Ρεάλ με 2-1.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 90ο λεπτό από κεφαλιά του Κέβιν Ροντρίγκες παρότι οι νικητές έπαιζαν από το 73ο λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ντιοπ (απευθείας κόκκινη).

Οι γηπεδούχοι που στους πέντε πρώτους τους αγώνες παραμένουν χωρίς επιτυχία (μόλις 2π. συγκομιδής) ενώ στο 48' είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν με πέναλτι του Σέρχι Γκουαρντιόλα αλλά ο Ντμίτροβιτς το απέκρουσε αποτρέποντας την «ολική επαναφορά».

Στο ακροτελεύτιο ματς της ημέρας, η Μπέτις πέρασε νικηφόρα από το «Μεστάγια», κάνοντας την έκπληξη. Οι Ανδαλουσιάνοι σκόραραν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, φτάνοντας στο τελικό 0-2 απέναντι στη Βαλένθια.

Το προφίλ της 5ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/10

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Έιμπαρ 1-2
(37' Τόνι Σουάρεθ - 29' πεν. Μπούργκος, 90' Ροντρίγκες)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 0-0

Έλτσε - Ούεσκα 0-0

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Χετάφε 3-0
(28' πεν. Ουαρθάμπαλ, 79' Μερίνο, 81' Πορτού)

Βαλένθια – Μπέτις 0-2
(19' Κανάλες, 74' Τέγιο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10

Οσασούνα – Θέλτα 2-0
(23΄Ρονγκάλια, 76΄Καλέρι)

Αλαβές – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0
(74' Έλι)

Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(16' Βινίσιους, 90'+5' Μπενζεμά)

Κάντιθ – Γρανάδα 1-1
(48' Αλέχο - 27' Σάντσες)

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 1-1
(10' Κοουτίνιο - 8' Ντε Γιονγκ)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ