Serie A: Αναβλήθηκε οριστικά το Τζένοα – Τορίνο

Η ιταλική λίγκα έκανε δεκτό το αίτημα της Τζένοα για αναβολή του αγώνα της με την Τορίνο το προσεχές Σάββατο (3/10), για την 3η αγωνιστική της Serie Α. Παράλληλα, γνωστοποίησε και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τα κρούσματα στις ομάδες για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Serie A: Αναβλήθηκε οριστικά το Τζένοα – Τορίνο

Δίχως το παιχνίδι της Τζένοα με την Τορίνο θα πραγματοποιηθεί τελικά αυτήν την εβδομάδα η 3η αγωνιστική στην Serie A. Η ιταλική λίγκα έκανε τελικά δεκτό το αίτημα της ομάδας της Γένοβας για αναβολή της αναμέτρησης, που ήταν προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο (3/10), εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον σύλλογο με τα κρούσματα κορονοϊού.

Η Τζένοα ανακοίνωσε πρόσφατα πως 14 μέλη του ποδοσφαιρικού της τμήματος βρέθηκαν θετικά στην πανδημία και συγκεκριμένα οκτώ παίκτες και έξι μέλη του προπονητικού επιτελείου, οι οποίοι τέθηκαν άμεσα σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο στη γειτονική χώρα.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η ομάδα ζήτησε την αναβολή του αγώνα με την Τορίνο και σήμερα το μεσημέρι (1/10) κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου της ιταλικής λίγκας αποφασίστηκε η οριστική αναβολή του ματς.

Μάλιστα, αποφασίστηκε παράλληλα πως αν κάποια ομάδα εμφανίσει μαζεμένα κρούσματα κορονοϊού, τότε θα αγωνιστεί κανονικά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα διαθέτει τουλάχιστον 13 υγιείς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ένας τερματοφύλακας. Σε περίπτωση που η ομάδα δεν μπορεί να συμπληρώσει 13άδα, τότε θα χάνει το παιχνίδι στα «χαρτιά».

Βέβαια, συμφωνήθηκε ακόμα πως κάθε σύλλογος θα έχει την δυνατότητα να αιτηθεί μόνο μία φορά την αναβολή ενός παιχνιδιού του κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αν τα κρούσματα κορονοϊού των παικτών ξεπερνούν τα 10 σε διάστημα μιας εβδομάδας.