Τι ισχύει με την τελευταία φάση του Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Στην ιστορία θα μείνει ο σημερινός αγώνας της Μπράιτον με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον τρόπο που ήρθε στο φινάλε της αναμέτρησης. Τι λέει ο κανονισμός για ανάλογες περιπτώσεις!

Τι ισχύει με την τελευταία φάση του Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα ματς θρίλερ πήρε τη νίκη με 3-2 με ένα γκολ που σημειώθηκε στο τέλος και έχει σηκώσει μεγάλη συζήτηση.

Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη το αγώνα αλλά ειδοποιήθηκε πως υπάρχει παράβαση-πέναλτι. Έκανε χρήση VAR και στη συνέχεια καταλόγισε σωστά το πέναλτι, με την Μάντσεστερ να παίρνει τη νίκη με 3-2.

Premier League: Πέντε δοκάρια η Μπράιτον, 2-3 η Γιουνάιτεντ στο 90’+10'! (αποτελέσματα, Highlights)

Πάμε να δούμε τι λέει ο κανονισμός για ανάλογες περιπτώσεις. Τι γίνεται λοιπόν εάν ο διαιτητής σφυρίζει για ημίχρονο ή το τέλος του αγώνα και έπειτα ο VAR επικοινωνεί ότι ένα πιθανό ξεκάθαρο λάθος/σοβαρό χαμένο περιστατικό έχει συμβεί πριν το σφύριγμα για το τέλος/ημίχρονο του αγώνα. Μπορεί ο διαιτητής να επανεξετάσει το περιστατικό;

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3: Τα δυο γκολ στο 95΄ και το 100'! (vid)

«Ο VAR είναι όπως ένας βοηθός διαιτητή. Εάν ένας βοηθός διαιτητή υποδεικνύει μία παράβαση που συνέβη πριν ο διαιτητής σφυρίξει την λήξη, ο διαιτητής μπορεί να επιληφθεί, εφόσον δεν έχει εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο.

Εάν συμβεί αυτή η κατάσταση, ο VAR θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως τον διαιτητή ο οποίος μπορεί να ενημερώσει τους παίκτες και να τους σταματήσει πριν εκείνοι εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο.

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ράσφορντ και ανατροπή οι «κόκκινοι διάβολοι» (vid)

Η φάση θα πρέπει στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες VAR (έλεγχος, επανεξέταση).

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δύο γκολ και τρία δοκάρια σε ένα ημίχρονο! (vids)

Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα, στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ο VAR θα πρέπει αμέσως να ενημερώνει τον διαιτητή για πιθανό έλεγχο/ επανεξέταση».