Premier League: Ιστορικός διασυρμός της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λέστερ! (αποτελέσματα, highlights)

Ιστορία έγραψε η Λέστερ, η οποία έβαλε πέντε γκολ στη Σίτι μέσα στον Μάντσεστερ (2-5), με χατ τρικ του Βάρντι! Η Γουέστ Χαμ, που είχε ξεκινήσει με 2 ήττες το πρωτάθλημα, ξέσπασε πάνω στη Γουλβς με 4-0. (αποτελέσματα, πρόγραμμα και βαθμολογία).

Premier League: Ιστορικός διασυρμός της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λέστερ! (αποτελέσματα, highlights)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 2-5!

H Λέστερ βρέθηκε να χάνει από το 4ο λεπτό αλλά η αντίδρασή της ήταν καταπληκτική υποχρεώνοντας τη Μάντσεστερ Σίτι σε μεγάλο κάζο. Τρία γκολ σημείωσε ο Βάρντι, το ένα μάλιστα με τακουνάκι. Η Σίτι που είχε να χάσει από πέρσι το Δεκέμβρη στην έδρα της είδε το ματς να εξελίσσεται σε εφιάλτη. Η αντεπίθεση της Λέστερ ξεκίνησε στο 37' με το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε με πέναλτι ο Βάρντι. Ο ίδιος στο 54’ έκανε το 1-2 και με πέναλτι το 1-3. Το ωραιότερο γκολ σημείωσε στο 77’ ο Μάντισον με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ακέ με κεφαλιά μείωσε σε 2-4 αλλά με νέο πέναλτι ο Τίλεμανς διαμόρφωσε το 2-5.

Σαρωτική η Γουέστ Χαμ!

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί για τους Λονδρέζους που άνοιξαν το σκορ στο 17’ με τον Μπόουεν. Στο 57’ ο Φορνάλς σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπόουεν πλάσαρε σε κενό τέρμα. Η Γουλβς που έπαιξε χωρίς τον Ποντένσε, δέχθηκε αλλά δυο γκολ, στο 66’ από τον Σούτσεκ και στο 93΄από τον Αλέ.

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 2-5: Αξίζει να το δείτε:Γκολάρα του Μάντισον στο πάρτι των «αλεπούδων»! (vid)

Ήταν να μην κάνει την αρχή η Λιντς...

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, μετά την επικράτηση, με 4-3 επί της Φούλαμ, εντός έδρας (πρώτη της μετά από 16 χρόνια στην Premier League) νίκησε και την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας, αυτή τη φορά, με το μίνιμουμ σκορ.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ο Μπάμφορντ (3ο του γκολ στην σεζόν) στο 88', με κεφαλιά «έκοψε» τις ελπίδες για τις «λεπίδες» να πάρουν τον πρώτο τους πόντο.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σκοράρει ακόμη (σ. πρωτοφανής επίδοση στα χρονικά τους σ' αυτό το σημείο της σεζόν) ενώ τα «παγώνια» σε 3 ματς έχουν 8 γκολ ενεργητικό και κράτησαν για πρώτη φορά την εστία τους απαραβίαστη, στο παρθενικό ντέρμπι των δύο ομάδων στην κορυφαία κατηγορία έπειτα από 26 χρόνια!

Τα ματς του Σαββάτου

Τρομερό και χορταστικό ματς με έξι γκολ και αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τις καθυστερήσεις στο Μπρόμιτς-Τσέλσι 3-3. Οι γηπεδούχοι πήγαν για την έκπληξη καθώς προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 3-0, αλλά οι Λονδρέζοι αντέδρασαν. Μείωσαν στο 70΄σε 3-2 και στις καθυστερήσεις κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ρόμπινσον με διαγώνιο σουτ ανοίγει το σκορ για την Γουέστ Μπρομ νικώντας τον Καμπαγιέρο, ενώ στο 24ο λεπτό, ο ίδιος ο επιθετικός της Γουέστ Μπρομ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Τιάγκο Σίλβα για να κάνει το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπάρτλεϊ από κοντά έκανε το 3-0.

Στο 55΄ο Μάουντ βάζει ξανά τη Τσέλσι στο ματς, ο Οντόι στο 70΄μείωσε σε 3-2 και ο Έιμπραχαμ στις καθυστερήσεις του αγώνα έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

"Διπλό" από το ημίχρονο πήρε η Έβερτον στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας κερδίζοντας με 2-1. Στο 10ό λεπτό, ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν άνοιξε το σκορ για τα "ζαχαρωτά", αλλά οι "αετοί ισοφάρισαν στο 26ο λεπτό με τον Τσέικου Κουγιατέ. Στο 40΄ ο Ριτσαρλίσον ντε Αντράντε εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι για το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο μεταξύ, η Σαουθάμπτον με γκολ του Ινγκς από το 5' κέρδισε εκτός έδρας την Μπέρνλι με 1-0 και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την… Κόλαση στον Παράδεισο βρέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγώνα με αντίπαλο την Μπράιτον στο ανατολικό Σάσεξ για την 3η αγωνιστική της Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αν και βρέθηκαν πολύ κοντά σε ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα στην κατηγορία, μετά την ήττα τους από την Κρίσταλ Πάλας την περασμένη εβδομάδα, τελικά κέρδισαν 3-2 την αντίπαλό τους με πέναλτι στο 90’+10’ των καθυστερήσεων. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη στον φετινό θεσμό για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι σε ακόμα ένα παιχνίδι προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους.

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3: Τα δυο γκολ στο 95΄ και το 100'! (vid)

Οι «γλάροι», που είχαν και πέντε δοκάρια στο ματς (!), άνοιξαν το σκορ στο 40’ με πέναλτι του Μόπεϊ, πριν η Γιουνάιτεντ ισοφαρίσει τρία λεπτά αργότερα (43') με αυτογκόλ του Ντανκ, ενώ στο 55’ ήρθε και η ανατροπή για τους «κόκκινους διαβόλους» (1-2) με το τέρμα που σημείωσε ο Ράσφορντ. Η Μπράιτον ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση στο 95’ με τον Μαρτς (2-2), αλλά τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχαν τελικά οι φιλοξενούμενοι.

Στο 100’ (90’+10’) ο διαιτητής Κρις Κάβανακ καταλόγισε πέναλτι (έπειτα από εξέταση του VAR) για χέρι του Νιλ Μόπεϊ μέσα στην περιοχή και ο Μπρούνο Φερνάντες νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 2-3.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (26/9)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (40’ πέν. Μόπεϊ, 95’ Ματς – 43’ αυτ. Ντανκ, 55’ Ράσφορντ, 90’+10’ πέν. Μ. Φερνάντες)

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον 1-2 (26΄Κουγιατέ- 10΄Κάλβερτ-Λιούιν, 40΄Αντράντε)


Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον – Τσέλσι 3-3 (4΄, 24΄Ρόμπινσον, 27΄Μπάρτλεϊ- 55΄Μάουντ, 70΄Οντόι, 90+3 Έιμπραχαμ)


Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 0-1 (5' Ινγκς)

ΚΥΡΙΑΚΗ (27/9)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λιντς 0-1
(88' Μπάμφορντ)

Τότεναμ – Νιουκάστλ 1-1

(25΄ Μόουρα - 90+7΄πεν. Γουίλσον)

Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 2-5

(4΄ Μαχρέζ, 84΄ Ακέ - 37΄πεν., 54΄, 58΄πεν. Βάρντι, 77΄ Μάντισον, 88΄πεν. Τίλεμανς


Γουέστ Χαμ – Γουλβς 4-0

(17΄, 57΄ Μπόουεν, 66΄ αυτ. Χιμένεθ, 90΄ Αλέ)

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (28/9)

19.45: Φούλαμ – Άστον Βίλα
22.00: Λίβερπουλ – Άρσεναλ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ